Latvijas kinoteātros populārākā ir «Amerikāņu afēra» (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas kinoteātros šonedēļ pārliecinoši uzvar režisora Deivida O. Rasela filma «Amerikāņu afēra» («American Hustle»), kura saņēmusi gada labākās komēdijas «Zelta globusa» godalgu, ASV Aktieru ģildes balvu par labāko aktieru ansambli, kā arī desmit ASV Kinoakadēmijas «Oscar» balvu nominācijas, tostarp labākās filmas, labākā režisora, scenārija un aktieru kategorijās. Vēl vienu lielisku nedēļas nogali aizvadījusi animācijas filma «Ledus sirds» («Frozen»).

«Amerikāņu afēru» pirmajā nedēļas nogalē noskatījušies 4969 skatītāji.

Filmas «Amerikāņu afēra» pamatā ir patiesi notikumi par vērienīgu Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) operāciju, kuras rezultātā tika atmaskotas plaša mēroga politiskās un biznesa krāpniecības shēmas. Filmas darbība risinās 1978. gadā Ņujorkā. Uzņēmējs un veikls blēdis Ērvings Rozenfelds kādā ballītē iepazīstas ar striptīza dejotāju Sidniju Proseri. Drīz vien abi kļūst par mīlniekiem un Sidnija iesaistās Ērvinga afērās, uzdodoties par britu aristokrāti. Tomēr abus afēristus notver FIB un piespiež sadarboties, lai atmaskotu citu krāpnieku shēmas... Galvenajās lomās - godalgoti Holivudas aktieri Kristians Beils, Bredlijs Kūpers, Eimija Adamsa, Džeremijs Reners, Dženifera Lorensa un citi.

Otro vietu ieņem animācijas hits «Ledus sirds». Arī Latvijā filmas popularitāte samazinās pakāpeniski. Šoreiz to noskatījušies 2243 cilvēki.

Frozen
Frozen Foto: publicitātes

Uz trešo vietu noslīdējusi pagājušās nedēļas līdere - drāma «12 gadi verdzībā» («12 Years A Slave»). Šoreiz pārdotas 1635 biļetes, bet kopējais skatītāju skaits jau pārsniedz 7 tūkstošus.

Filma «12 gadi verdzībā» tapusi pēc Solomona Nortona 1853.gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma autobiogrāfijas. Tas ir patiess stāsts par paverdzināta cilvēka cīņu par izdzīvošanu un brīvību. Filmas notikumi risinās Amerikas Savienotajās Valstīs laikā pirms pilsoņu kara. Ņujorkietis Solomons Nortaps, ko attēlo Čūitels Edžiofors, ir brīvs melnādains vīrietis, kurš ieguvis labu izglītību, viņam ir sieva un bērni. Kādudien vīrietis tiek nolaupīts un pārdots verdzībā. Nebrīvē viņš pārcieš gan nežēlīgus pāridarījumus no Maikla Fasbendera atveidotā vergtura Edvīna Epsa puses, gan arī saskaras ar negaidītu līdzcilvēku sirsnību. Solomonam nākas cīnīties ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par savu cieņu un godu. Nebrīves 12. gadā Solomonam laimējas sastapt verdzības pretinieku Basu, kura lomā iejuties Breds Pits, un šī tikšanās uz visiem laikiem maina viņa dzīvi.

Filmas režisors ir Stīvs Makvīns, scenārija autors - Džons Ridlijs.

Trešo vietu ieņem fantastikas grāvējs «Es, Frankenšteins» («I, Frankenstein»). Savākti 1628 skatītāji, bet to kopējais skaits pārsniedz 6 tūkstošus.

Pirmo piecnieku noslēdz animācijas filma «Tarzāns». To noskatījušies 1500 cilvēki, bet skatītāju kopskaits nu jau pārsniedz 10 tūkstošus.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu