Top7 seriāli, kas ietekmējuši populāro kultūru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Septiņi spilgtākie telekanāla FOX seriāli, kas ir ietekmējuši pat veselas skatītāju paaudzes. Vai visus esi redzējis?

 
Foto: publicitātes

Simpsoni (1989 – patlaban)

«Simpsoni» ir visu laiku garākais ASV animācijas seriāls, kuram ir nenoliedzama nozīme FOX tapšanā par ietekmīgu izklaides televīzijas tīklu. Modernais humors, satīras pilnie komentāri par mīlestību, ģimeni, izglītību, reliģiju un citām reālās dzīves norisēm ir nenovērtējami. Bārts Simpsons ir vienīgais izdomātais varonis, kas iekļuva žurnāla «Time» XX gadsimta 100 ietekmīgāko cilvēku sarakstā.

Foto: publicitātes

 
Foto: publicitātes

Beverlihilsa, 90210 (1990-2000)

Vai stāsts par Rietumbeverlihilsas vidusskolas audzēkņu dzīvi un problēmām bija izcils seriāls? Iespējams, nē, taču 90.gadu tīņiem tā bija neatņemama dzīves sastāvdaļa. Viena no pirmajām konkrēti jauniešu auditorijai domātajām «ziepju operām» pamanījās runāt arī par visnotaļ nopietnām tēmām – jauniešu grūtniecību, narkotikām, AIDS, šokējošiem mīlas trīsstūriem.

Foto: publicitātes

 
Foto: publicitātes

Slepenās lietas (1993-2002)

Seriāls, kura centrā ir divu FIB aģentu Foksa Maldera un Danas Skallijas attiecības un darbs, apvienoja zinātni, humoru, izmeklēšanu un smalku romantisku pieskārienu. Patiesības meklējumi, pārdabiski, dīvaini, biedējoši un pārdomas raisoši stāsti. Un viens no labākajiem un sarežģītākajiem pāriem TV vēsturē. Vai kāds šaubās par to, ka patiesība ir tur – ārā?

Foto: publicitātes

 
Foto: publicitātes

24 (2001 - 2010)

Seriāls «24» tiek uzskatīts par vienu no labākajām iepriekšējās desmitgades pretterorisma drāmām, kurā netrūkst ne azartisku ainu, ne dramatisku atklāsmju. Tā centrā ir ASV Terorisma apkarošanas vienība un tās centieni aizsargāt valsti no terora draudiem. Katra seriāla sērija atainoja vienu stundu vienības darbinieka Džeka Bauera dzīvē.

Foto: publicitātes

 
Foto: publicitātes

Doktors Hauss (2004 – 2012)

Reitingu un balvu lutināts seriāls par neciešami cinisko un spožo ārstu Gregoriju Hausu, kas nevis pārkāpj noteikumus, bet vienkārši tos ignorē. Hausa atveidotājs Hjū Lorijs iekļauts Ginesa rekorda grāmatā kā aktieris, kas spējis pie televizoriem savākt vislielāko auditoriju.

Foto: publicitātes

 
Foto: publicitātes

Radīti skatuvei (2009 – patlaban)

Ir grūti teikt, vai šī muzikāli dramatiskā komēdija turpinās iedvesmot jaunos dziedātājus visā pasaulē, taču nav noliedzams, ka «Radīti skatuvei» ir viens no skaistākajiem, netradicionālajiem un talantu pārpilnajiem seriāliem, ko ir radījis FOX.

Foto: publicitātes

 
Foto: publicitātes

Staigājošie miroņi (2010 – patlaban)

Postapokaliptiskais šausmu trilleris par izdzīvošanu un attiecībām pasaulē, kuru ir pārņēmuši zombiji, jau vairākus gadus pie televizoru ekrāniem spēj savākt itin prāvu skatītāju auditoriju. Piektās sezonas pirmo sēriju noskatījās 17,3 miljoni cilvēku: tas ir augstākais rādītājs ASV kabeļtelevīzijā, ja neskaita sporta pārraides, un nu ar nepacietību tiek gaidīts TV grāvēja turpinājums.

Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu