Pēc apkaunojošajiem epastiem atkāpjas «Sony Pictures» vadītāja

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas filmu studijas «Sony Pictures Entertainment» direktoru padomes līdzpriekšsēdētāja Eimija Paskāla ir atkāpusies no amata pēc tam, kad hakeru uzbrukumā šai studijai tika noplūdinātas viņas rakstītas aizskarošas e-pasta vēstules, teikts kompānijas paziņojumā.

Paskāla, kas tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām sievietēm Holivudā, decembrī bija spiesta atvainoties par šīm e-vēstulēm, no kurām vienā viņa bija izteikusi rasistiski aizskarošus jokus par ASV prezidentu Baraku Obamu.

«Sony Pictures» paziņoja, ka viņa sāks «jaunu producēšanas uzņēmumu» šajā studijā.

«Es esmu pavadījusi «Sony Pictures» gandrīz visu savu profesionālo dzīvi, un esmu pilna enerģijas sākt šo jauno nodaļu, balstoties uz kompāniju, kuru es saucu par [savām] mājām,» pavēstīja Paskāla šajā kompānijas paziņojumā. «Es vienmēr esmu gribējusi būt producente,» viņa piebilda.

Decembrī notikušajā kiberuzbrukumā «Sony Pictures» ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) vaino Ziemeļkoreju. Phenjana noliedz savu saistību ar to, tomēr tā ir paudusi sašutumu par šīs studijas producēto komēdiju «Intervija» («The Interview»), kurā izsmiets Ziemeļkorejas līderis Kims Džonguns.

Šajā filmā aktieri Sets Rougens un Džeimss Franko tēlo divus televīzijas žurnālistus, kuri ierodas Phenjanā intervēt Kimu un saņem ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) uzdevumu viņu nogalināt. Ziemeļkoreja jūnijā nosauca šo filmu par «neķītru teroraktu» un draudēja ar «nesaudzīgu atbildi» tās veidotājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu