Ceļvedis: Simple Minds, Hermaņa izrādes, Dzintara pusē (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc krāšņajiem un daudzveidīgajiem «Rīga 2014» atklāšanas pasākumiem noteikti gribas ko mierīgāku. Tos, kas nebaudīs ziemas priekus uz kalna, aicinām apmeklēt ceļvedī aprakstītos pasākumus. Starp citu, šis ir īstais laiks apmeklēt izstādes, ja pagājušajā nedēļā cilvēku plūsma traucēja...

IZSTĀDES

«Dzintars laiku lokos»

Foto: Rīga 2014

Kas: Izstāde

Kur: Latvijas Dabas muzejs

Kam: Jauniešiem, pieaugušajiem

Apraksts: Ekspozīcija «Dzintars laiku lokos» iepazīstinās ar Baltijas dzintaru, rādot tā dabīgās formas, krāsu toņu daudzveidību un nozīmīgo vietu pasaules dzintara depozītu vidū. Izstādē tiks akcentēta dzintara unikalitāte un materiālā nozīmība, kā dēļ sāka mūsu reģions kļuva pazīstams senajās Eiropas kultūrās. Tiks sniegta iespēja iepazīt dabīgo dzintaru, tā izmantojumu visdažādākajās jomās, īpaši akcentējot zinātnisko pētījumu rezultātā radītā dzintara diega izmantošanas perspektīvas.

Foto: Rīga 2014
Foto: Rīga 2014

KONCERTI

Rīgā «Simple Minds»

Foto: Rīga 2014

Jauns cikls Spīķeru koncertzālē «Koncertizrādes Spīķeros»

Foto: Rīga 2014

Notiks latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts

Foto: Rīga 2014

IZRĀDES

Rīgā izrādīs Alvja Hermaņa Vīnē un Minhenē iestudētās izrādes

Foto: publicitātes

Izrāde «Vēlie kaimiņi» Rīgas Kinostudijā tiks demonstrēta 25.janvārī plkst.19 un 26.janvārī plkst.18.

Foto: publicitātes

Izrāde «Tēvi» Rīgas kinostudijā būs skatāma 31.janvārī un 1.februārī plkst.19.

Liepājas teātrī pirmizrāde - Aleksandrs Volodins «Pieci vakari»

Foto: publicitātes

Izrādi iespējams noskatīties arī 25. janvārī, 7. februārī, kā arī 2. un 4. martā.

«Karavīra» papildizrādes

Foto: publicitātes

Skutelis aicina uz savu jaunāko stāvizrādi «Splendid»!

Foto: publicitātes

KINO UN TV

«Splendid Palace» rīkos kinoseansus studentiem

Piektdien, 24.janvārī, plkst. 20.30 ar nule «Zelta globusu» saņēmušās un deviņiem Oskariem nominētās vēsturiskās drāmas «12 gadi verdzībā» pirmizrādi kinoteātris «Splendid Palace» sāks seansus studentiem, kas interesējas par kino. Kā informē SIA «Rīgas nami» sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Pētersone, pirms filmas paredzēts kinokritiķes Dairas Āboliņas komentārs un topošo kinokritiķu, multimediju komunikāciju, audiovizuālo mediju mākslas studentu Anastasijas Drozdovičas, Paulas Laurinovičas, Olgas Koņkovas, Toma Riekstiņa un Dārtas Ceriņas ievadvārdi, bet pēc filmas notiks diskusija.

12

«Kinotēkā» – «Rīgas 2014» kino programma

25. janvāra «Kinotēkā» – «Rīgas 2014» kino programma, pirmizrādes, notikumi, akcijas un izaicinājumi. Kas ir Nomales kino četru pasaules valstu režisoru skatījumā Rīgā? Kino trofeju filmas un kinorepertuārs galvaspilsētā pirms 100 gadiem. Kādu pilsētu caur kino kameru redz skolēni? Un futūristiskā Rīga pirmo reizi 3D latviešu kino. Vēl raidījumā - vairāk par dzīvi jeb kā portretēt režisoru Alvi Hermani par viņa teātra darba metodi, kuru pats vairs nelieto. Vilis Daudziņš pasaka taisnību par A. Hermani.

Marta Selecka un Gustavs Terzens jaunā raidījumā meklē Dzintara pusi

No 26. janvāra svētdienās pulksten 17.30 LTV1 demonstrēs jaunu «VFS Films» un nodibinājuma «Rīga 2014» raidījumu, kurā Latvijā pazīstamie Ziemeļvalstu apceļotāji Gustavs Terzens un Marta Selecka kliedēs priekšstatu par dzintaru kā arhaisku kultūrvēsturisku reliktu un veidos moderno dzintara identitātes tēlu. Jauno projektu veidojis raidījumu «TE!», «Ziemeļu puse», «Ēst ir tavā dabā» režisors, dokumentālo un īsfilmu autors Uģis Olte. Izrādās, dzintars var būt vērtīgāks par zeltu, mūsdienās kļūstot neaizstājams daudzās jomās. Iespējams, Baltijas jūras austrumu piekrastes civilizācijas pats stūrakmens ir gatavots no tīra sukcinīta. Un galvenais – dzintars joprojām ir ideāls mainīšanās simbols, šoreiz pieredzes un kultūras jomās. Mūsu ekspedīcijas ceļi no ziemeļiem uz dienvidiem vedīs cauri Latvijai, Lietuvai, Krievijai, Polijai, Vācijai, Šveicei, Čehijai, Austrijai, Ungārijai, Slovēnijai, Itālijai līdz pat Indijai.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu