Latviešu Hameleonu rotaļas jeb «Ugunsgrēku» rādīs vēl 9 sezonas (95)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Seriāla «Ugunsgrēka» atgriešanos ēterā skatītāji gaidīja gandrīz mēnesi. Ir sākusies nepacietīgi gaidītā 11. sezona. Par to, kādi jaunumi būs šajā sezonā un kā aizrit aktieru ikdiena seriāla filmēšanas laukumā, speciāli TVNET stāsta «Ugunsgrēka» producente Baiba Saleniece.

Baiba stāsta, ka šobrīd tiek filmētas sērijas, kuras ies ēterā jau aiznākamnedēļ. «Tālu nemaz neesam paspējuši tikt. Visa filmēšana balstās uz plānošanu, tāpēc filmējam apmēram deviņas sērijas vienlaicīgi. Attiecīgi atnāk, piemēram, aktieris X un aktieris Y, un filmējam epizodes no dažādām sērijām, aktieri tikai pārģērbjas,» paskaidro producente. Cilvēkiem ir iespaids, ka šeit caurām dienām dzīvo pilnīgi visi aktieri, ka viss notiek secībā pēc kārtas, taču tas nav iespējams ne finansiāli, ne arī praktiski. Es pati filmēšanas laukumā pavadu apmēram 8-10 stundas dienā.

«Ugunsgrēks» producente Baiba Saleniece
«Ugunsgrēks» producente Baiba Saleniece Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Jaunumi 11. sezonā

«Pagājusī sezona sākās ar lielām pārmaiņām, sākās pilnīgi cits stāsts, jo pēkšņi seriāls sāka raidīt stāstu «pēc pieciem gadiem», mainījās arī titru dziesma. Šoreiz tik lielas vizuālās izmaiņas skatītājus negaida, mēs turpināsim iesākto, taču pārsteigumu netrūkst.

Šajā sezonā mums pievienosies četri jauni aktieri, viena no tiem ir Sabīne Zivtiņa,

Valmieras Drāmas teātra aktrise Māra Mennika, taču pārējos trīs varoņus (divi vīrieši un viena sieviete) atklāsim nedaudz vēlāk. Es pati uzskatu, ka viens no varoņiem skatītājus pamatīgi pārsteigs, taču jebkurā gadījumā, visa sezona vēl nav pat uzrakstīta un pārsteigumi būs,» apsola Baiba Saleniece.

Vai seriāls pārtop par latviešu «Hameleonu rotaļām»?!

Cik ilgi seriāls turpināsies, producentei šobrīd nav nojausmas. «Viss ir atkarīgs no skatītājiem,» paskaidro Baiba, «taču mūsu pašmērķis nav kvantitāte, mēs tomēr gribēsim aiziet ar godu, un pienāks brīdis, kad vairs nevarēsim apmierināt skatītājus.» Visi ir pieraduši, ka katrā sērijā kaut kas notiek un skatītājs var emocionāli just līdzi gan priekos, gan bēdās; tiklīdz tas vairs nenotiks, skatītājs jutīsies vīlies.

«Mūsu pašmērķis ir 20 sezonas,» skaidro producente.

Šobrīd aktieri kopā strādā jau 11 sezonas un pat ilgāk, jo, piemēram, Lidija (Olga Dreģe) un Mieriņš (Leons Krivāns) kopā strādā jau 50 gadus. «Paši aktieri saka, ka viņi pie mums jūtas kā otrā ģimenē. Tas, ka aktieri šeit jūtas labi, ir ļoti labs signāls. Pārsvarā jau visi savā starpā ir plus mīnus pazīstami, no teātra. Vienlīdz tiek mīlēti gan aktieri, kuri «Ugunsgrēkā» ir jau ilgus gadus, gan arī jaunie, kuri pievienojušies tikai nesen. Piemēram, Zane

Daudziņa katru reizi nāk uz filmēšanu ar kaut ko garšīgu,

šodien no rīta uz galda kekss stāvēja, kā lai nemīl šādu ģimeni!» stāsta Saleniece.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Jauni aktieri, tostarp tautā iemīļotais Jarāns

Bieži vien «Ugunsgrēkā» parādās jaunas sejas, un arī šajā sezonā seriālu atsvaidzinās četri jauni aktieri. «Mēs aptuveni pārzinām latviešu aktierus, bieži konsultējamies ar pašiem «Ugunsgrēka» aktieriem un viņi ir tie, kas cilvēkus iesaka,» paskaidro Baiba. «Mums ir aktieri no visiem teātriem, un tā arī ir vieglāk tikt pie tā, kas ir vajadzīgs. Taču jāsaprot, ka bieži vien svarīgākais nav tas, ko aktieris spēj izdarīt, ir jāņem vērā arī vizuālais, nevajag apvainoties.»

Aktieru komandai jaunajā sezonā pievienojas vairāki jauni aktieri, no kuriem pirmā, kas atveido Sabīni, jau iepazīta. 55 gadus vecais Zigmārs Bergmanis, kura lomā Valmieras drāmas teātra aktieris Aigars Vilims, pirmo reizi būs sastopams 28.janvārī. Zigmārs ir piecas reizes bijis precējies un šķīries, viņš ir parūpējies par kuplu bērnu skaitu. Pašlaik Zigmārs bēguļo un izvairās no alimentu maksāšanas, tāpēc oficiāli nestrādā. Tas nav viss! Zigmārs ir piecas reizes sēdējis par dažādām sīkām zādzībām un laulību afērām. Kopumā savas dzīves laikā viņš cietumā pavadījis jau aptuveni 10 gadus. Otrs aktieris, kas arī būs sastopams 28. janvārī, ir Jānis Jarāns: «Esmu pagodināts un priecīgs atkal strādāt ar saviem televīzijas kolēģiem – esmu atgriezies pie savas ģimenes.» J.Jarāns atveidos Jezupa mātesbrāli, policistu Induli Strautiņu, kurš jau 10 gadus ir atraitnis. Atklājot vairāk par Induļa personību, kļūs skaidrs iemesls, kāpēc viņam neizdodas atkal nodibināt ģimeni: kad viņš uztraucas, sāk stostīties un raustīt valodu. Tas jo spilgti izpaužas mirkļos, kad Indulis komunicē ar sievietēm, kas viņam patīk.

Trešā jaunā komandas biedrene ir līdz šim daudz pieminētā Helēnas un Donāta meita Aņa. Aņečka ir skolniece, kura vēlas kļūt par modeli un iet mātes pēdās. Aņu atveido trīspadsmitgadīgā Poļina, kurai līdz šim nav aktrises pieredzes, taču potenciāls par tādu kļūt ir liels. Aņas aktrises dotumus ikviens skatītājs varēs novērtēt jau 3. februāra vakarā.


Fanu vēstules visvairāk nāk pilnmēness laikā

Ir zināms, ka «Ugunsgrēks» ir tautā mīlēts seriāls un fanu, kuri vēlas satikt aktierus vai vienkārši pateikt labus vārdus, ir daudz. «Varu no pieredzes teikt, ka tad, kad ārā ir pilnmēness, mums vēstules no skatītājiem pienāk daudz vairāk nekā citās dienās,» stāsta Baiba Saleniece. «Patiesībā mēs saņemam vairāk labas vēstules nekā sliktas.»

Ugunsgrēks vispār ir unikāls produkts tāpēc, ka to skatās tik daudzi, sākot ar maziem bērniem, beidzot ar veciem cilvēkiem, un ir loģiski, ka ne visiem tas patiks. «Ja nepatīk, tad neskaties, taču izgāzt savas negatīvās emocijas uz mums nav vajadzīgs,» iesaka producente.

Komentāri (95)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu