Vaišļa priecājas, ka Eirovīzija nav vēlēšanas (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa jau otro gadu ir piekritis piedalīties Eirovīzijas konkursā. Jānis piekrita, jo zina, ka Eirovīzija ir mūzikas projektu konkurss, kurā katrs cenšas sakrāt pēc iespējas lielāku punktu skaitu. Un vīrieti mierina fakts, ka šīs nav politisko partiju vēlēšanas un viņš nevienu nemēģina mānīt.

Pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa ir piekritis piedalīties Eirovīijas nacionālajā atlasē. Vīrietis nevēlējās piedalīties vairs nevienā šāda veida konkursā, bet viņa draugi spēja viņu pārliecināt.

«Eirovīzija ir mūzikas projektu konkurss, kur katrs cenšas sakrāt pēc iespējas lielāku punktu skaitu. Mani draugi mani pārliecināja, ka spēšu dot pāris punktu, kaut gan pats par to neesmu pārliecināts un paškritiski uztveru savu darbību konkursā! Bet mani mierina fakts, ka šīs nav politisko partiju vēlēšanas un es nevienu nemēģinu mānīt,» savu dalību konkursā skaidro Jānis.

Stāstot, kā kopā savācās komanda, Jānis saka, ka komanda savāca viņu, viņš nevienu nemeklēja.

«Grupas «Mad Show boys» dalībnieki Mārtiņš Kits un Garijs Poļskis ikdienā nodarbojas ar muzicēšanu un arī pilnībā izdomāja uzstāšanos. No pārējiem tiek prasīts izpildīt ieceres un papildināt konceptu ar interesantām lietām,» tā Jānis.

Grupa «Mad Show boys» Eirovīzijas konkursam domāto vizītkarti ierakstīja īsākā laikā nekā desmit minūtes, tas, pēc Jāņa domām, nozīmē, ka viņa grupai ir organizatoriskās spējas un izteikta vienotība, kura citiem māksliniekiem pat sapņos nerādās. Grupa ir pilnībā nokomplektēta ar komponistu, horeogrāfu, dziedātāju un mūzikas aranžētāju.

«Latviešu cilvēki saprot humoru, citādi pašlaik mēs nedzirdētu radio reklāmu politiskai partijai, kur viens no reklamētājiem ir Latvijas spilgtākais politiķis Einārs Repše. Mūsu valstij ir neizsmeļama humora un pacietības deva,» tā Jānis.

Jānis ar savas grupas priekšnesumu nevienam neko nevēlas mācīt, viņš palīdz sev tuviem cilvēkiem sasniegt mērķi.

«Jau iepriekš saviem draugiem no «Mad Show Boys» teicu, ka nevēlos būt balasts. Svarīgi ir kaut ko dot; ja viņi mani lūdz, es dodu. Eirovīzijas priekšnesumu sākām mēģināt tikai pirms pāris dienām un jau daudz ko esam pilnveidojuši un daudzas lietas nomainījuši. Ja tiksim finālā, tad vēl mainīsim. Kā reiz teica Jānis Pliekšāns: «Izdzīvos, kas mainīsies!»» - stāsta Jānis.

Jānis zina: ja cilvēkiem patiks viņi balsos, ja nepatiks - nebalsos, un nav jāanalizē muzikālās spēlītes. Ja kāds vēlēsies ko nopietnāku, tad lai gaida Olimpiskās spēles un tur gan būs daudz ko analizēt.

«Latviešu mūzikā izsenis ir dominējis depresīvs noskaņojums... Vienmēr mums ir bijis jāmeklē līgaviņa, vienmēr mēs esam par daudz dzēruši, vienmēr mums ir bijis ļauns saimnieks! Apnīk taču! Gribās kaut ko līdzīgu «klimpiņu polkai». Domāju, ka dziesmas autoram un aranžējuma meistaram ir izdevies apvienot dziesmā kaudzi ar lietām un dziesma ir ieguvusi multfilmas sajūtu. Krāsaina multene trīs minūšu garumā, bez pretenzijām uz paliekošu mākslas darbu,» skaidro Jānis.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu