Notiks latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25. janvārī Lielajā ģildē notiks latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts, uz vienas skatuves pulcējot valsts galvenos simfoniskos kolektīvus - Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas Simfonisko orķestri un Latvijas Nacionālās operas orķestri, informē «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Šogad lielkoncertā skanēs latviešu simfoniskajā mūzikā reti atskaņoti skaņdarbi. Piemēram, Pētera Plakida vēl studiju laikā - 1969.gadā - sarakstītais opuss «Mūzika klavierēm, stīgu orķestrim un timpāniem», kas pēc atskaņojuma Maskavā izpelnījās atzinīgus vārdus arī no Dmitrija Šostakoviča. Solisti šajā atskaņojumā būs pianists Mārtiņš Zilberts un sitaminstrumentālists Ivo Krūskops.

Lielkoncertā gaismā cels arī avangarda meistara Gundara Pones baleta «Dejas manā paradīzē» lappuses. Viņa simfoniskos darbus savulaik atskaņojuši tādi izcili orķestri kā Bostonas simfoniskais orķestris un Ļeņingradas filharmoniskais orķestris. Pones simfonisko mūziku augsti vērtēja diriģents Arvīds Jansons.

Latviešu mūzikas pūrs tiks bagātināts arī ar komponistu jaundarbiem. Andris Dzenītis turpina pēdējos gados iesākto koncertu līniju. Šoreiz solo veltot latviešu mūzikā reti lietotajam saksofonam. Darba «E(GO)» pirmatskaņojumā solo spēlēs saksofonists Arvīds Kazlausks. Koncertā skanēs arī Daces Aperānes «Elpa» stīgu orķestrim. Bružēvica pauda, ka šī mūzika ir kā spogulis pašas Aperānes personībai.

Pie diriģenta pults koncertā stāsies Andris Veismanis, Normunds Šnē un Aigars Meri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu