Ceļvedis: Sveču diena, acālijas, Padegs, Arkona u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Senie latvieši februāri dēvēja par Sveču mēnesi, un pēc senajiem ticējumiem 2.februārī svinama Sveču diena, kas iezīmē ziemas vidu. Pēc senču tradīcijām, šajā dienā ir jālej sveces, bet, ja tas tomēr tevi nesaista, izmanto šīs brīvdienas kultūrai un izklaidei. Ko pasākt, lasi ceļvedī!

PASĀKUMI

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā sāk ziedēt acālijas

Foto: publicitātes

Eko darbnīcas Kalnciema kvartālā

Foto: www.facebook.com/Kalnciemaiela

Iepazīs Sveču dienas tradīcijas un lies sveces

Foto: flickr.com

KONCERTI

Rīgā Krievijas pagānmetālisti «Arkona»

Foto: publicitātes

«Momend» Kaņepes Kultūras centrā

Foto: publicitātes

Martas asinis klubā «Depo»

Ilgi gaidītais latviešu indī deju trio «Martas Asinis» ceturtais koncerts DEPO ar 6. albumu norisināsies 30. janvārī, plkst. 22:00. Grupā «Martas Asinis» spēlē Reinis Jakobsons, Aigars Valdmanis un Filips Derums, bet to skaņo Artūrs Skujiņš-Meijiņš. Grupa ir dibināta 2009. gadā. Līdz šim grupa izdevusi piecus albumus, un kopš šā gada septembra klausītājiem elektroniski ir pieejams «Sestais albums». Grupa to dēvē par soli tuvāk patiesībai, un tas ir veltīts neatkarīgajai deju mūzikai. «Sestais albums» ir guvis dažādas kritiķu atsauksmes, žurnāls «Veto» to sauc par ballīšu mūziku, kurā «latviešu valoda traucē grupai kļūt pazīstamai ārzemēs», Gundars Račs albumu dēvē par «dienas lielo atklājumu», savukārt mūzikas žurnālistu Uldi Rudaku albums nesajūsmina tik ļoti kā iepriekšējie.

Viesizrāde - operete «Baronese Lilī»

Foto: publicitātes

IZRĀDES

Izrāde par mākslinieku, Rīgas dendiju - Kārli Padegu

Foto: publicitātes

Humoršovs «Vīrieši, vīrieši...»

Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu