Prominences apmeklē «Rīga 2014» grandiozo atklāšanu (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Piektdienas, 17. janvāra, vakarā Latvijas Nacionālajā operā bija iespēja vērot iestudējuma «Rienci. Triumfs un sakāve» pirmizrādi, kuru var uzskatīt par Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas svētkiem. Pirms operas uzveduma valsts prezidents Andris Bērziņš teica uzrunu.

Iestudējuma «Rienci. Triumfs un sakāve» pirmizrādi bija ieradušies vērot premjerministrs Valdis Dombrovskis ar kundzi, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Rīgas mērs Nils Ušakovs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, bijušie prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga, Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers, kultūras ministre Dace Melbārde, kā arī katoļu baznīcas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Neiztikt arī bez ārvalstu viesiem, uz Latvijai tik nozīmīgo psākumu ieradās arī Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite kopā ar Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Loretu Graužinieni, vēl Latviju ar savu klātbūtni pagodināja Zviedrijas Karalistes parlamenta priekšsēdētājs Pērs Vesterbergs.

Pirms iestudējuma viesiem bija iespēja kafejnīcā iedzert kafiju un nodoties saviesīgām sarunām, šo privilēģiju uzmantoja tikai pāris no prominencēm.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu