Centrāltirgus Sakņu paviljonā dažādas muzikālas aktivitātes (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/gasoflatvia

Sestdien, 18.janvārī, plkst.17 Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā uzstāsies elektroniskās mūzikas meistars «Gas of Latvia», informēja Laikmetīgās mākslas centra (LMC) pārstāve Zane Zajančkauska. Uzstāšanās notiks kopā ar Katrīnas Neiburgas un Zanes Raudiņas videoprojekcijām. Mūzika un video tapa, pētot Rīgas mazdārziņu džungļu dzīvi.

Visas dienas garumā Sakņu paviljonā apmeklētāji varēs iepazīties ar citiem pasākumiem Eiropas kultūras galvaspilsētas tematiskajā līnijā «Izdzīvošanas komplekts».

Starp āboliem, burkāniem un bietēm tirgus apmeklētāji varēs veidot fotoportretus kopā ar izskatīgākajiem dārzeņiem «Aijas Bley portretu darbnīcā». Viesus uzņems, paviljonā un radio viļņos skanēs «Radio Naba» Sakņu paviljona studija, savukārt laboratorijā «Sakņu mežs» būs iespēja uz sakņu bungām iespēlēt savu ritma partiju.

Vēršot skatienu augstāk, varēs vērot desmit mākslinieku - Gundegas Evelones, Lauras Prikules, Ernesta Kļaviņa, Mārtiņa Zuša, TV Maskava, Sabīnes Moores, Klāva Upaciera, Kates Krolles, Romana Korovina un Ineses Vēriņas videodarbus, kas tapuši, iedvesmojoties no dadaisma manierē cenzētiem «Rīga 2014» norišu aprakstiem.

Plkst.14 Sakņu paviljons piedzīvos komponista Platona Buravicka elektroakustiskā skaņdarba «Pasaules - Visums. Vertikāles - Horizontāles» pirmatskaņojumu. Trīsdesmit minūšu ilga elektroakustiska poēma stāstīs par dvēseles un apkārtējās pasaules mijiedarbību ar Visumu vertikālā un horizontālā dimensijā. Skaņdarbu papildinās mākslinieces Sabīnes Moores video.

18.janvārī Rīgas Centrāltirgū un Rīgas Starptautiskajā autoostā notiks «Rīga 2014» programmas nogaršošana - Sakņu, Gaļas, Piena un Zivju paviljonā. Tirgus teritorijā un autoostā varēs sajust gada laikā gaidāmo pasākumu atmosfēru un nobaudīt tradicionālo tirgus piedāvājumu.

«Gas of Latvia» ir plaša diapazona elektroniskās mūzikas projekts. To 1996.gadā dibināja mūziķis un skaņas dizainers Andris Indāns. Sākotnējais skaņas diapazons aptvēra elektroakustiskus eksperimentus ambient, industrial, dub, downtempo frekvencēs. Mūsdienās projekta radošās izpausmes paplašinās multimediju virzienā. «Gas of Latvia» izdevis vairākus albumus un uzstājies daudzās publiskās performancēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu