Jānis Vaišļa: «Transportā nav jābrauc bez biksēm, lai paliktu bez tām» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Svētdien tūkstošiem cilvēku visā pasaulē iesaistījās akcijā «No Pants Subway Ride» un pārvietojās ar metro bez biksēm vai svārkiem, vienās apakšbiksēs. Latvijas mūziķiem šāda akcija liekas interesanta, bet visi kā viens uzskata: ja to rīkotu mūsu sabiedriskajā transportā, atsaucība nebūtu liela, jo cilvēki dzīvo aizspriedumos.

Foto: Publicitātes foto

Dziedātājs Mārtiņš Ruskis akciju uzskata par savdabīgu un neredz iemeslu šādas akcijas nosodīt.

«Tas noteikti ir drosmīgi, bet kāpēc gan ne, ja cilvēki no tā gūst patīkamas emocijas un viņi var tādā veidā pārkāpt pāri saviem kompleksiem... Tik tālu esmu tikai par! Tas varētu būt interesants piedzīvojums, jo ne jau katru dienu sabiedriskajā transportā ir ļauts pārvietoties bez biksēm,» smejas Mārtiņš.

Lai vai kā puisim patiktu akcijas ideja, viņš saprot, ka Latvijai līdz šādai akcijai ir vēl jāaug, jo pie mums valda daudz aizspriedumu un tāpēc akcija netiktu vērtēta pozitīvi.

«Uzskatu, ka ļoti daudzi sabiedriskā transporta pasažieri uz šo skatītos ar pamatīgu izbrīnu,» komentē Mārtiņš.

Pats dziedātājs reiz ir piedalījies akcijā, kuras laikā pie Brīvības pieminekļa atnācējiem bija jādzied valsts himna.

Foto: no personīgā arhīva

Slavenību tērpu dizainere Kristīne Deimon šādas akcijas neatbalsta un uzskata par nevajadzīgām.

«Katram no mums sava galva uz pleciem un savas vērtības, ja cilvēks grib tik stulbi «izlēkt», lai jau, kā tautā saka, katrs jūdzas, kā prot; un man nav ko piebilst šim teicienam, jo tas ir tieši tas, ko domāju par šādu akciju,» komentē Kristīne.

Foto: Sejas.lv

Pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa zina, ka Latvija ir ortodoksāla valsts un ārišķīgas izrādīšanās pie mums nav cieņā.

«Ja lietosi sabiedrisko transportu Latvijā, pats vari palikt bez biksēm, nav nemaz jāiekāpj transportā ar viņām, lai izkāptu bez. Lielākajai daļai Latvijas tā jau ir noticis,» ironizē Jānis.

Foto: Facebook

Dziedātāja Māra Katarska šādu akciju uzskata par lielisku veidu, kā izpaust sevi ierastajā ikdienas rutīnā. Mūziķe ir droša, ka šādiem dalībniekiem tiek pievērsta papildu uzmanība, un sieviete ir droša, ka cilvēki, kas pārvietojas bez biksēm, tieši to arī vēlas.

«Mazliet smieklīgi, bet pozitīvā ziņā. Mēs dzīvojam laikmetā, kurā ir grūti pārsteigt cilvēkus, tieši tāpēc cilvēki aizvien aktīvāk meklē, kā to izdarīt. Kāpēc ne? Es neiebilstu, ja tāda notiktu, bet piedalīties - laikam jau ne,» smejas Māra.

Tas vienkārši nav priekš dziedātājas, viņai nav vajadzīgi uzbāzīgi skatieni, tas noteikti tiek tiem, kuri sabiedrībā iet bez biksēm.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu