Tuvojas 17. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jelgavā no 6. līdz 8. februārim norisināsies 17. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, informēja Jelgavas sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zīverte. Šogad festivāla tēma ir «Ledus pasaka». Apmeklētāji varēs aplūkot dažādas tautu pasakas, mitoloģiskos tēlus un pavisam abstraktas pasaku interpretācijas.

Dalībai festivālā žūrijas komisija atlasījusi 30 profesionālus tēlniekus no astoņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Somijas, Dānijas, Serbijas un Francijas.

Zīverte norādīja, ka festivāla ietvaros taps ne tikai konkursa darbi, bet arī papildus dažādi ledus mākslas objekti - ledus bārs, demo skulptūras un foto skulptūras. Kopumā konkursa darbu un papildus ledus skulptūru veidošanai tiks izlietotas vairāk nekā 70 tonnas ledus.

Svētku pirmajā dienā apbalvos festivāla laureātus un atklāšanas ceremonijā būs aplūkojami dažādi pasaku tēli – Pinokio, Sarkangalvīte, trīs sivēntiņi un citi. Tāpat pirmais vakars iezīmēsies tautas un tradicionālo pasaku zīmēs, jo uz skatuves kāps bungu un dūdu grupa «Auļi» un etno perkusionists Nils Īle.

Sestdien un svētdien visas dienas garumā norisināsies rotaļas un muzikālas izrādes «Ledus valstības noslēpumi» un «Sniegotā diena Disnejlendā».

Ledus skulptūru festivālā uzstāsies Lauris Reiniks, Samanta Tīna, Jurga, ansamblis «Jonis». Katru vakaru būs vērojami skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, skulptūru spīdēšana, kā arī svētku uguņošana kopā ar dīdžejiem un video dejām.

Ik gadu Starptautiskā Sniega un ledus skulptūru asociācija (International Association of Snow and Ice Sculpture) apkopo lielākos ledus un sniega skulptūru festivālus pasaulē.Jelgavas Ledus skulptūru festivāls ir kļuvis par lielāko šāda veida konkursu Ziemeļeiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu