Dziedātāja Adelly piepilda savu sapni un pārceļas uz dzīvi ASV (61)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Par Latvijas R`N`B princesi dēvētā dziedātāja Adelly jau vairāk nekā mēnesi mitinās Amerikā. Jaunajai sievietei došanās uz Ameriku bija sapnis kopš mirkļa, kad viņa sevi sāka apzināties kā personību, nu mūziķe ir piepildījusi savu sapni.

Adelly, aizbraucot uz Ameriku, sākumā izvēlējās dzīvot Losandželosā, bet nu ir pārcēlusies un par savām mājām sauc Atlantu.

«Vienmēr vēlējos doties uz Ameriku, visu laiku gaidīju mirkli, kad pabeigšu skolu un varēšu mierīgi doties prom. No skolas beigšanas līdz pat novembrim, krāju naudu, tad nodziedāju pēdējos koncertus un aizlidoju,» stāsta Adelly.

Adelly vēlas palikt uz dzīvi Amerikā, jo tas ir viņas mūža sapnis. Raksturojot cilvēkus, dziedātāja saka, ka tie ir ļoti dažādi, kopīgās iezīmes ir atkarīgas no reģioniem.

«Cilvēki Losandželosā ir draudzīgāki un laipnāki nekā Atlantā, kaut gan saka, ka Amerikas dienvidos iedzīvotāji ir visdraudzīgākie, jo viņiem piemīt dienvidnieku viesmīlība. Esmu sapratusi, ka šajā valstī varu paļauties tikai uz sevi un man ir jāatbalsta pašai sevi, jo šeit visiem ir vienalga, Amerikā dzīvo miljoniem cilvēku, kuri mēģina izsisties un dzīvē ko sasniegt,» nosaka Adelly.

Ar jaunu draugu iegūšanu sievietei ir pagrūti, viņai apkārt ir cilvēki, ar kuriem var izklaidēties, bet nav tādu, kurus viņa varētu nosaukt par draugu vai draudzeni.

«Cilvēki šeit ir ļoti dažādi, atšķirīgi no manas eiropiešu un slāvu mentalitātes. Tomēr es ticu, ka atradīšu vismaz vienu savu dvēseles radinieku, bet pagaidām izjūtu tikai dots pret dotu principu – esmu jauka pret viņiem un viņi atbild ar to pašu. Jūtu vienaldzību un redzu daudz ambīciju un vēlmi pēc materiālajām lietām. Tā visa ir pārāk daudz, vismaz Atlantā,» cilvēkus raksturo Adelly.

Pirms pārcelšanās uz Ameriku Adelly jau bijusi ceļojumā uz savu sapņu zemi un uzturējusies tieši Losandželosā, tāpēc laikā, kamēr tur dzīvoja, no jaunām vietām atklāja tikai par Venēcijas pludmali dēvēto vietu.

«Šī pludmale ir pilnīgi atšķirīga. Man tā atgādina Londonas Kamdenas rajonu, tikai pludmales versijā. Tajā uzturas ļoti daudz hipsteru, bezpajumtnieku, skeiteru un mākslinieku. Uz ielas notiek dažādi šovi un visās malās smaržo pēc marihuānas, kuru es tagad saucu par Kalifornijas aromātu,» smejas dziedātāja.

Atlantu gan mūziķe vēl nav paspējusi kārtīgi apskatīt, ir grūti dzīvot, piemērojoties Amerikas dzīves ritmam, reizēm Adelly jūtas kā no citas pasaules.

«Ja esi dzimis mazā valstī, tu jūti ļoti lielu atšķirību tajā, kā viss darbojas. Cilvēki, dzīves ritms, pienākumi un atbildība. Lai vai cik nepierasti un grūti būtu pielāgoties, es lepojos, ka deviņpadsmit gadu vecumā par savu sapelnīto un sakrāto naudu aizbraucu uz pilnīgi svešu zemi, okeāna attālumā no mājām, īsti nepazīstot nevienu. Mans sapnis ir lielāks par bailēm, un man tas ir jāizcīna,» priecājas Adelly.

Amerikā nereti uz ielas un klubos var satikt kādu no pasaules slavenībām; arī Adelly, Losandželosā apmeklējot džeza vakaru, ir dejojusi blakus grupas «Coldplay» dalībniekam, toties, svinot Jauno gadu, viņa atradās vienā kluba VIP zonā kopā ar Kevinu Hārtu, Ludakrisu un reperi Nelliju.

«Atrodoties Losandželosā, piepildīju savu sapni un apmeklēju Bejonsē koncertu. Tas bija neaprakstāmi! Lai izcīnītu iespēju stāvēt pirmajā rindā, stāvēju septiņas stundas ārā un aizņēmu sev vietu, bet tas bija tā vērts. Bejonsē ir man kā mūzikas mamma, esmu ļoti daudz ko no viņas iemācījusies un ieguvusi,» sajūsmā dalās Adelly.

Adelly ir sajūsmā par Amerikas vistiņām, vistiņas ir viens no viņas mīļākajiem ēdieniem. Sieviete uzsver, ka, pērkot Amerikā augļus un dārzeņus, var redzēt lielu atšķirību starp Amerikas piedāvājumu un mūsu vietējo Latvijas ražojumu. Adelly priecājas, ka vismaz gurķi un āboli ir pieejami dabīgi audzēti.

«Tā ir taisnība, ka Amerikā daudzi cilvēki ir resni, tāpēc te ļoti populārs ir fitness. Svara problēmas ir lielas, jo te ik uz stūra ir iespējams nopirkt kaut ko no ātrajām uzkodām, ko cilvēki arī izmanto,» stāsta Adelly.

Dziedātāja jau ir pieradusi, ka amerikāņi nezina, kur atrodas Latvija, un viņai tas ir jāstāsta; vienmēr, stāstot par valsti, sieviete ar lepnumu paziņo, ka pie mums dzīvo skaistākās sievietes.

Mēnesi dzīvojot Amerikā, Adelly jau ir devusies uz Meksiku un baudījusi brīvdienas. Tas bija iespējams, jo Meksika atrodas netālu no Kalifornijas.

«Runājot par Meksiku, uzreiz nosaukšu savus lielākos pārsteigumus – vistas pica, peldēšana kopā ar delfīniem un salsas ballītes. Ļoti patika cilvēki, viņiem ir lieliska humora izjūta, piemīt viesmīlīgums un atklātība. Vienmēr gribēju aiziet uz īstu meksikāņu salsas ballīti, iegājām pāris vietējos klubos, kur ieeja maksāja piecdesmit dolārus, bet tur fonā skan vienkārši, kas līdzīgs Eiropas hitu radio. Iepazināmies ar pāris vietējiem, un viņi mums parādīja īstu meksikāņu salsas ballīti, dejoju līdz sešiem rītā,» smejas Adelly.

Dziedātāju fascinēja Karību jūra, jo viņai ir būtiska ūdens krāsa un Karību jūra ir atzīta par vienu no skaistākajām pasaulē.

Nu mūziķe ir atgriezusies Atlantā, turpina iepazīt amerikāņu dzīvesveidu, kultūru, pierast pie visa un sekot savam sapnim.

Komentāri (61)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu