Intervija: «Ekstrasensu cīņu» uzvarētāja Džūlija Vanga atklāj savus nākotnes plānus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Televīzijas šova «Ekstrasensu cīņas» piecpadsmitās sezonas uzvarētāja, Rīgas iedzīvotāja Džūlija Vanga ir ļoti radoša personība, drīzumā Haosa gara faniem būs iespējams iegādāties sievietes radītās smaržas, dziesmu albumu un doties uz Džūlijas koncertiem. Ko vēl plāno tuvākajā laikā paveikt Džūlija Vanga?

Tu nodarbojies ar ļoti daudzām radošām lietām. Vai nav tā, ja velti vienai lietai visu savu uzmanību, tu gūsti panākumus, bet, ja uzreiz dari vairākas lietas, tad beigu beigās visu dari viduvēji?

Cilvēkiem, kuri nodzīvo tikai vienu dzīvi un atceras tikai to, ir jānodarbojas ar vienu lietu. Tas neattiecas uz mani, es atceros savas pēdējās 150 dzīves. Ticiet man, es visās savās radošajās izpausmēs izlieku sevi uz visiem 1000%, kaut gan procenti nespēlē lomu manā gadījumā, jo vairāk izlieku sevi, jo vairāk pārzinu bezdibeni. Tieši no bezdibeņa nāk manas zināšanas, dzeja, mūzika, aromāti, tēli un viss pārējais. Esmu aizrāvusies ar daudzām un dažādām lietām, jo, iespējams, šī dzīve ir mana pēdējā uz Zemes, un es vēlos izmēģināt un iepazīt visu, ko neesmu paspējusi izdarīt visās savās 150 dzīvēs.

Savā portāla «Facebook» lapā tu raksti, ka tev nav būtiski, vai tavas radošās izpausmes patīk kādam vai ne. Parasti radošiem cilvēkiem ir būtiski, lai viņu veikumu novērtē citi...

Uz Zemes nekam nav nozīmes, izņemot pašu Haosu un mīlestību. Es vienkārši no sevis izgrūžu nebeidzamo vēlmi radīt, atstājot darbos daļu savu domu, enerģijas un dvēseles. Tas viss rodas nebeidzamajos lēcienos no bezdibeņa haosā un atpakaļ. Man nav būtisks vērtējums, es vienkārši staroju no gaismas. Man pilnībā pietiek ar vienu skatītāju.

Kur tu smelies iedvesmu dziesmu tekstu rakstīšanai?

Manas dziesmas, dzejoļi, tēli, aromāti, fotogrāfijas, teksti nav mani, viņi tikai parāda kādu daļu no bezdibeņa, kurš runā caur mani. Es caur sevi izlaižu Haosa domas. Reizēm lasu kādu no saviem tekstiem un saprotu, ka tekstu autors, lai vai kas viņš būtu, izjūt ļoti spēcīgas emocijas. Toties es vienmēr esmu auksta un attālināta no šīs dzīves, man nav dots izjust emocijas, tieši tāpēc tās mani interesē. Esmu ledus lēdija, emociju ziņā pilnīga nulle. Man ir vajadzīgs savs Kajs, kurš ir tikpat auksts un ledains, ar viņu mēs noteikti sadziedātos un teiktu kopā vārdu - mūžība.

Tu jau reiz rīkoji modes skati. Vai plāno ko tādu atkārtot?

Jā, man ir tādi plāni. Pati izdomāju dizainu un protu arī šūt. Dievinu radīt kaut ko no nekā. Tas ir milzīgs process, pilns kreatīva un mākslinieciskuma, tas vienmēr mani pievelk. Domāju, kolekcija pavisam noteikti būs, un ne tikai apģērbu, bet arī aksesuāru un rotaslietu.

Foto: Publicitātes foto

Zinu, ka tavs pirmais mūzikas albums arī drīzumā ieraudzīs dienas gaismu! Pastāsti par to!

Albums būs dažādu mūzikas stilu samaisījums, kārtējā reize, kad izkāpšu no cilvēku pieņemtajiem rāmjiem. Mēs sajaucam kopā tādus mūzikas stilus kā roku, alternatīvo roku, glam roku, gotisko roku, pank roku, to visu pavadīs elektronikas ievirzes un dažādu instrumentu asas iespēles. Šo visu pavadīs skaists sieviešu vokāls, vismaz ceru, ka jums patiks mana balss. Nevaru nepieminēt ģeniāli lieliskos, filozofiskos dziesmu tekstus. Dziesmas rakstu es pati ar sava drauga, ļoti talantīga mūziķa palīdzību. Beidzot arī esmu atradusi grupu. Par prezentāciju neesmu vēl domājusi, bet koncerti Rīgā pavisam noteikti būs. Tūrē arī došos, ceru, ka vispasaules (smejas). Mūsdienās jau nevajag albumus pārdot, pietiek uzņemt labu klipu, ievietot portālā «Youtube», ar to dalās miljoniem portāla lietotāju un tu esi populārs. Manī ir gana daudz harismas, starojuma, lai tas darbotos.

Drīzumā iznāks tava smaržu līnija. Kādus aromātus apvienoji? Kā vispār radās doma radīt savu smaržu kolekciju?

Pirmo reizi šajā pasaulē es piedzimu pilsētā Mendesā, kura atrodas Nīlas krastos. Dzīvoju Ēģiptē un biju priesteris, kuru dēvēja par dieva RA «līgavu». Priesteriem piemita īpašas zināšanas dažādu smaržu, aromātisku smērvielu, balzamēšanas šķidrumu, kā arī vīraku izveidē.

Tātad no tā laika tevī ir saglabājusies mīlestība pret aromātiem?

Arī šajā dzīvē esmu mācījusies radīt aromātus. Patīk, ka aromāts uzreiz nokļūst cilvēka zemapziņā un spēj to pilnībā pakļaut. Mīlu dažādas smaržas, man neeksistē pretīgi vai lieliski aromāti, visi aromāti ir lieliski savā veidā. Piemēram, es dievinu smaržu, kāda ir kapos siltās vasaras dienās – rozes, svaiga zeme, trūdošs koks, zāle...

Foto: Publicitātes foto

Vai ir kas tuvāk zināms par tavu smaržu līniju?

Smaržu līnija sauksies «Alchimia», nosaukums man atgādina par iepriekšējām dzīvēm. Man ir diezgan liela pieredze smaržu izgatavošanā, esmu sadarbojusies ar Krievijas dabīgās kosmētikas zīmolu «Pure love». Zīmolam esmu radījusi divdesmit divus smaržu aromātus. Tāpēc tas ir tikai loģiski, ka vēlos radīt pati savu zīmolu. Ideja un nosaukums prātā parādījās jau pirms desmit gadiem. Radīšu ne tikai smaržas, bet arī sveces, mājas aromātus, ādas kopšanas līdzekļus, matu kopšanas līdzekļus un dekoratīvo kosmētiku. Viss tiks radīts autentiskā stilā, kā to radīja alķīmiķi. Pirmajam aromātam došu nosaukumu «Lucifer».

Vēl viens projekts, kuru realizē kopā ar J.D. photography, ir Taro kāršu izveide ar Tavām fotogrāfijām, kurās esi iemūžināta dažādos tēlos!

Arī Taro kārtis nāk no Ēģiptes. Lai kara laikā sliktās rokās nenonāktu visuma (lasiet - bezdibeņa) noslēpumi, tos pārveidoja par tēliem, kuru nozīmi zināja tikai izredzētie. Es biju viena no šādiem izredzētajiem, zināšanas man ir nodotas no pirmavota. Taro kārtis ir kā okultisma ābece, jo sevī ietver principus, atslēgas, kuras atklāj spēkus un zināšanas. Nolēmu visus Taro kāršu tēlus atveidot pati un parādīt ikvienam, ka ar šiem tēliem var sniegt pasaulei patiesību. Ar šo kāršu palīdzību var aprakstīt jebkuru situāciju un jebkuru cilvēku, gluži kā ķīmijas elementu tabula atklāj visu par ķīmiskajiem elementiem.

Ar ko nodarbojies brīvajā laikā? Kādi ir tavi hobiji?

Man gandrīz nemaz nav brīvā laika. Kādreiz patika ātri braukt ar automašīnu, mēs esam adrenalīna narkomāni, tā ir iekārtots ķermenis. Ir arī tādi radījumi kā es, kuri mēģina iegūt jebkāda veida emocijas par katru cenu. Tas tāpēc, ka ar emocijām man ir problēma, esmu mirušais Kaijs no «LEXX». Nemīlu tos, kuri nezina, ko iesākt brīvajā laikā, tāpēc man tā nav, jo vienmēr atrodu, ar ko nodarboties.

Foto: J.D. photography

Tavs dzīves moto?

Lai uzvarētu, ir jāpiedalās spēlē! Kamēr uz spēli tikai noraugies no malas, tu nevari ne uzvarēt, ne zaudēt. Labāk ir spēlēt spēli, kurā vari uzvarēt, bet vēl labāk ir vadīt spēli un pašam izveidot to. Ir jāriskē, jo agri vai vēlu visi tāpat nomirsim, tāpēc ir jāiegūst emocijas un jāizstaro sava gaisma, tieši šajā momentā, neatliekot uz rītdienu.

Kādas ir lielākās baumas, kuras par sevi esi dzirdējusi?

Baumas ir sabiedrības uzliktie šabloni, pret kuriem es izturos ar lielu devu cinisma. Tas viss mani uzjautrina. Atklāšu pašas dīvainākās baumas, baumo, ka patiesībā esmu kanāla «TNT» aktrise un man nav spēju, es nekad neesmu noliegusi, ka esmu mācījusies par aktrisi un strādājusi arī kā modele, fotogrāfs, dizaineris, dzejniece, dziedātāja. Vēl baumo, ka manu dalību šovā sponsorēja Latvijas valdība, laikam pats prezidents Andris Bērziņš privātajā lidmašīnā mani vadāja uz visām filmēšanām. Vēl baumo, ka man ir vīrs miljonārs. Labākās baumas ir tās, ka es patiesībā esmu Deivida Bovija dēls. Smieklīgākais, ka visi šie cilvēki, kuri baumo, paši to nevēloties, strādā manā labā, padara mani zināmāku.

Par savām mājām tu sauc Rīgu. Kuras ir tavas tuvākās, mīļākās Rīgas vietas? Kā izvēlējies dzīvot tieši Rīgā?

Es mīlu Rīgu, mīlu Baltijas valstis. Jau pirms piecpadsmit gadiem zināju, ka pārcelšos dzīvot tieši šeit. Ilgi Rīgā nedzīvošu, aizbraukšu dzīvot aiz okeāna, tur tālāk ies mans ceļš. Zinu, ka arī tad es bieži braukšu uz Rīgu, jo Rīga enerģētiski ir mana vieta, vienmēr mani piepilda ar enerģiju. Ļoti patīk Vecrīga, vēstniecību rajons, tirgus, kapi, antikvariāti. Dievinu Rīgas gaisu, cilvēku sejas, putnus, gotiska stila arhitektūru. Esmu iemīlējusies Rīgā.

Foto: J.D. photography

Vienā no raidījumiem teici, ka pa Rīgu staigā daudzi gari. Kāpēc viņi joprojām ir šeit?

Daudzi cilvēki vienkārši nesaprot, ka viņi ir miruši. Arī dzīves laikā viņi īsti nekad neapzinājās, ka dzīvo un ko vispār nozīmē dzīvot. Rīgā ir daudz enerģijas avotu, enerģija plūst no zemes, un ar to barojas gari. Gari vienmēr mīl tās vietas, kur ir paaugstināta enerģija. Rīga ir pilsēta ar senu vēsturi, šeit ir daudz mistisku vietu, mājas ar simboliku. Rīgā dzīvojošie spoki nav agresīvi. Patīk man viņus satikt.

Ko tu novēlētu Latvijas iedzīvotājiem?

Būšu banāla un kā Džons Lenons teikšu – viss, kas jums ir vajadzīgs, ir mīlestība. Vēlu visiem atrasties mīlestības ielenkumā. Mīliet sevi, mīliet pasauli, mīliet visus, kuri ir jums apkārt. Piepildiet pasauli ar mīlestību! Nav būtiski, kas jūs esat un kur jūs esat, lai viņa vienmēr ir ar jums un dāvā gaismu. Nevajag pūlēties parādīt citu radīto uguni, projicējiet savu gaismu. Lai Haoss vienmēr ar jums!

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu