Klajā nāk Jura Lorenca «Ceļojumu maģija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgādā «Jumava» klajā nācis ceļojumu grāmatu autora Jura Lorenca trešais darbs - grāmata «Ceļojumu maģija», kas lasītāju aizvedīs uz Etiopiju, Krieviju, Ukrainu, Indiju, Taizemi, Turciju, Ēģipti un Togo.

«Lai tūrisma brauciens pārvērstos ceļojumā, tajā ir jābūt kādam reālam piedzīvojumam, vienalga - fiziskam vai psiholoģiskam. Dažkārt es pieķeru sevi sapņojam, ka man ir dota iespēja ceļot laikā. Diemžēl tas ir neiespējami. Un tomēr mēs varam vismaz mēģināt nokļūt vietās, kas vēl glabā aizgājušo laiku dzīves atspulgu,» raksta grāmatas autors. «Jo vecāks es kļūstu, jo biežāk acu priekšā iznirst bērnības vasarās tik bieži redzētā aina - gar manām mājām Lubānā, Sporta ielā no ganībām Aiviekstes ielokā atgriežas govis. Saulrieta izgaismotās, klusu mieru izstarojošās govis manā ielā vairs nav redzamas nu jau gadus divdesmit. Bet Indijas ciematos govis vakaros turpina atgriezties no ganībām. Tāpēc vismaz man uzturēšanās Indijā reizē ir arī ceļojums bērnībā. Varbūt tā ir īstā ceļojumu maģija - rakņāties izdziestošās pasaulēs, uzlasīt atmiņu lauskas, salīdzināt ar šodienu un secināt, ka, iespējams, vajadzēja piedzimt agrāk.»

www.jumava.lv

«Ceļojumu maģija»
«Ceļojumu maģija» Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu