Latvijas operdziedātāja ar balsi saplēš kristāla glāzi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijā radīta komiska īsfilmu sērija, kurā populāri sportisti un kultūras personības iejutušās meistaru lomā un amizantās etīdēs, parādot elpu aizraujošus trikus, apmāca jaunos censoņus, kuri ir ceļa sākumā uz izcilību. Īsfilmas režisējis talantīgais Oskars Rupenheits, kurš plašu popularitāti ieguvis, veidojot «Piens Fest» filmas. Pirmā īsfilma «Neredzamais asmens» skatītājus aizved uz Latvijas Nacionālo operu, kur uzzināsim – vai dziedot iespējams saplēst kristāla glāzi?

Īsfilmas moto ir: «Galvenais ir sākt, bet, lai kaut ko sasniegtu, ir nedaudz jāpasvīst.» Piecās īsfilmās, kas internetā tiks izrādītas tuvāko mēnešu laikā, skatītājiem būs iespējams redzēt dažādu jomu izcilākos Latvijas sportistus, aktierus, dziedātājus un rakstniekus, kuri arī reiz bija jauni un «zaļi». Sekojot sirdsbalsij, katrs savā jomā ir sasniedzis augstus rezultātus, un tagad viņi ir gatavi nodot zināšanas trim mācekļiem. Nereti pirmie soļi uz panākumiem ir neveikli un amizanti – to spilgti parāda topošie izcilnieki, taču meistari ir saprotoši - galvenais ir nepadoties!

Uzņēmums «Latvijas Gāze» ar īsfilmās attēlotajām situācijām vēlas iedrošināt ikvienu doties pretī saviem mērķiem un nenobīties no pirmajām grūtībām. «Mēs ticam, ka Latvijā ir daudz izcilu personību, kas to varbūt pat nenojauš. Lai kaut ko sasniegtu, ir mazliet jāpasvīst - tas ir ceļš uz izcilību. Tomēr vēl būtiskāk ir sākt darīt! Spert pirmos soļus vislabāk ir ar smaidu, un to novēlam ikvienam,» saka AS «Latvijas Gāze» valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis.

Pirmajā īsfilmā «Neredzamais asmens», kuras darbība norisinās Latvijas Nacionālajā operā, galveno lomu tēlo operdziedātāja Inga Šļubovska. Operā viņa strādā kopš 2008. gada un līdz šim kļuvusi par vairāku starptautisku konkursu laureāti, kā arī dažādos projektos sadarbojusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Igaunijas Nacionālo simfonisko orķestri, Helsinku Filharmonijas orķestri, Valsts akadēmisko kori «Latvija», diriģentiem Karelu Marku Šišonu, Andresu Mustonenu un citiem māksliniekiem. Vai operdziedātāja spēj ar balsi saplēst kristāla glāzi un kā sokas jaunajiem censoņiem – to redzēsiet pirmajā īsfilmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu