Džekija Čana dēlam piespriests cietumsods

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pekinas tiesa piektdien piespriedusi Holivudas aktiera Džekija Čana dēlam Džeisijam sešu mēnešu cietumsodu par pajumtes došanu citiem cilvēkiem, lai viņi varētu lietot narkotikas

32 gadus vecajam aktierim un dziedātājam piespriests vēl arī 2000 juaņu (273 eiro) naudassods.

Džeisijs Čans piektdien atzina vainu uzrādītajā apsūdzībā, vēsta oficiālā raidorganizācija CCTV. Maksimālais sodamērs, ko viņam varēja piemērot, ir trīs gadi cietumā.

Uz tiesas sēdi bija ieradušies aptuveni 100 cilvēki, kuru vidū bija radinieki, žurnālisti un citi.

60 gadus vecais Džekijs Čans jau iepriekš sacīja, ka ne viņš, nedz arī viņa sieva uz tiesāšanu neieradīsies.

Kā ziņots, 32 gadu vecais aktieris Džeisijs Čans un viņa draugs, 23 gadus vecais taivāniešu kinozvaigzne Kai Ko, tika aizturēti pagājušonedēļ. Analīzes uzrādīja, ka abi vīrieši pēdējā laikā lietojuši marihuānu, turklāt Čana mājā tika atrasti vairāk nekā 100 grami marihuānas.

Ķīnas policija 2009.gadā iecēla Džekiju Čanu par «narkotiku kontroles vēstnieku».

Policija uzsākusi bargu cīņu ar narkotikām, kas vainagojusies arī ar vairāku slavenību aizturēšanu.

Oficiālās avīzes «People's Daily» izdotajā tabloīdā «Global Times» publicētā komentārā bija teikts, ka ķīniešu slavenībām nevajadzētu gaidīt žēlastību no valdības vai sabiedrības. «Pēc skandāliem fanu uzticību nezaudēja tādas Rietumu slavenības kā Kobe Braients un Hjū Grants, radot ķīniešu mākslinieku vidū ilūziju, ka viņiem palaimēsies tikpat lielā mērā,» lasāms komentārā. «Taču ķīniešu slavenībām tiek uzstādīta augstāka morālo standartu latiņa nekā viņu kolēģiem no Rietumiem.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu