Igaunietes Kerli sacerētā dziesma iekaro UKtop40 numur 1 (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Skyscraper» - dziesma, ko 2011. gadā sacerējusi igauniete Kerli (Kerli Kõiv) un ko šogad no jauna ieskaņojusi tv šova «X-Factor» uzvarētāja, britu dziedātāja un cietuma sardze Sema Beilija (Sam Bailey), iekarojusi Apvienotās Karalistes singlu topa 1. vietu, kļūstot par Ziemassvētku singlu numur 1.

Cīņa par Ziemassvētku singlu katru gadu ir īpaši sīva un izpelnās plašu mediju uzmanību. Šoreiz šī uzmanība daļēji tikusi mūsu kaimiņmeitenei Kerli, kura 2006. gadā parakstīja līgumu ar «Island Def Jam» (par to jau rakstījām - skat. resursus).

Šo dziesmu sākotnēji ierakstīja pati Kerli, vēlāk to izdeva Demija Lovato, gūstot ievērojamus panākumus, un šogad dziesma piedzīvo trešo iznācienu Semas Beilijas repertuārā.

Dziesmu iedvesmojis kāds apokaliptisks foto, kurā redzama sabrukusi lielpilsēta, starp kuras ēku drupām viens debesskrāpis tomēr saglabājies vesels.

Nedēļas griezumā dziesma pārdota 149 000 kopiju, svētdien ziņo «Official Charts Company».

Kerli dzimusi 1987. gadā Elvas pilsētā Igaunijā, jau pusaudzes gados sapņojusi kļūt par popzvaigzni, studējusi mūziku un klavierspēli, spēlējusi teātrī, dejojusi... 2001. gadā startējusi Igaunijas Eirovīzijas nacionālajā atlases finālā «Eurolaul», taču palikusi 2. vietā. 2003. gadā startējusi Zviedrijas konkursā «Melodifestivalen», taču starp galvenajiem finālistiem nav ierindojusies. Mūzikas ierakstu arhīvs «Allmusic.com» Kerli nodēvējis par Bjorkas, Natašas Bedingfīldas un Eimijas Lī («Evanessence») apvienojumu. Kerli debijas albums «Love Is Dead» izdots 2008. gadā.

Atgriežoties pie UKTop40, abumu konkurencē nemainīgi numur viens ir Robijs Viljamss ar svinga albumu «Swings Both Ways».



Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu