Sarakstīs «Meitenes ar pūķa tetovējumu» ceturto daļu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Zviedru rakstnieka Stīga Lārsona triloģija «Meitene ar pūķa tetovējumu» tiks papildināta ar vēl vienu daļu, paziņojuši izdevēji Zviedrijā. Sērijas turpināšana uzticēta zviedru žurnālistam Dāvidam Lāgerkrancam (David Lagercrantz). 2015.gada augustā plānots izdot viņa grāmatu par Lārsona izveidotajiem varoņiem Līsbetu Salanderi un Mīkaelu Blumkvistu.

Lārsons nomira no sirdslēkmes 2004.gadā. Tolaik viņš bija sācis rakstīt ceturto grāmatu.

Līdz šim pārdoti vairāk nekā 75 miljoni oriģinālās triloģijas grāmatu eksemplāru, kā arī pēc to motīviem uzņemtas gan zviedru, gan arī Holivudas filmas.

«Esam nolēmuši ļaut citam rakstniekam pārņemt sēriju,» paziņoja izdevniecības «Norstedts» pārstāve Eva Gedina.

Lāgerkrancs vislabāk pazīstams kā zviedru futbolista Zlatana Ibrahimoviča biogrāfijas autors.

«Man ir ļoti interesanti. Tā ir tik fantastiska pasaule,» par «Meitenes ar pūķa tetovējumu» turpināšanu sacīja Lāgerkrancs. Viņš sola izvērst vairākas sižeta līnijas no iepriekšējām grāmatām, kā arī ieviest jaunas.

Lārsona kādreizējā partnere Eva Gabrielsone sacīja, ka izdevējiem neesot bijis pieejams rakstnieka ceturtās grāmatas uzmetums, tāpēc visu nāksies izdomāt no jauna. Viņa arī norādīja, ka «ir riebīgi mēģināt vēl vairāk nopelnīt» ar populāro grāmatu sēriju.

Neilgi pirms nāves Lārsons sacīja, ka esot uzrakstījis divas trešdaļas no ceturtās grāmatas. Ar to bija paredzēts noslēgt sēriju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu