Te! speciālizlaidums: čigānu pirts un pirtnieku noslēpumi (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

25. decembrī plkst. 21:25 LTV1 demonstrēs Latvijas jaunatklāšanas raidījuma TE! Ziemassvētku speciālizlaidumu. Tajā skatītāji uzzinās, kā būvē čigānu pirti un kādi ir ziežamie un smērējamie pirts rituāli. Tāpat atklāsies, kā pārvēršas «Latvijas Pasts» Ziemassvētkos, vieta Vidzemē, kur, iespējams, atrodas skaistākā svētku egle, un mīti par deviņiem ēdieniem. Šajā raidījumā pirmo reizi pie svētku galda vienkopus sēdīsies visi TE! vadītāji – Pauls Timrots, Marta Selecka, Gustavs Terzens, Māris Olte, Dace Grimze un Māra Kampernova.

Speciālizlaidumā Māris Olte un Dace Grimze ar «TE! Dara» dosies izbraukumā uz Skrīveriem, lai iepazītu un portretētu tradicionālu latviešu amata prasmi un tās pratēju. Abi tiksies ar pirtniekiem un atspoguļos latviešu pirts mantojumu. Savukārt tūrisma inspicieris Pauls Timrots skatītājiem būs sarūpējis pārsteigumu.

Tematiskajā sadaļā «TE! Rīgā» Māra Kampernova ar pastniekiem izzinās Ziemassvētku vēstuļu ceļu, bet «TE! Vietējie» – Gustavs Terzens un Marta Selecka – turpinās savus pētījumus Vidzemē. Viņi dosies pastaigā pa Ērgļu mežu, ieklausīsies Brāžu krācēs un visiem tetiešiem svētku vakariņas klās Bumbiermuižā.

Ziemassvētkos demonstrēsim arī trīs jauno režisoru konkursam STALKERS iesūtītos darbus. Atklāsim bradātājus, Zaķusalu un parunāsim par dzīvi un cilvēkiem, braucot tramvajā.

TE! Ziemassvētku speciālizlaiduma atkārtojumu LTV1 varēs noskatīties 28.decembrī plkst. 12:55. Visas TE! epizodes var skatīties arī mājas lapā www.vfs.lv un sociālajos tīklos.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu