Pētījums: Tikai neliela daļa britu filmu nes peļņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunā pētījumā atklājies, ka tikai 7% britu filmu laikā no 2003. līdz 2010. gadam nesušas peļņu, raksta britu laikraksts «The Guardian». Pētījumā tika analizēti 613 filmu panākumi, taču secinājumi par Lielbritānijas filmu industriju bija drūmi.

Īpaši slikti veicas mazbudžeta filmām. Lielbritānijas Filmu institūta (BFI) pētījumā noskaidrots, ka peļņu gūst nieka 3,1% kinolenšu, kuru budžets mazāks par pusmiljonu sterliņu mārciņu (424 000 latu).

Taču arī vērienīgākie projekti reti izrādās veiksmīgi. Mazāk nekā piektdaļa filmu ar budžetu virs desmit miljoniem mārciņu (8,5 miljoniem latu) guva finansiālus panākumus.

BFI pārstāvis Deivids Stīls (David Steele) sacīja, ka esot «diezgan pārliecināts» par datu precizitāti.

Viņš, tāpat kā citi industrijas darboņi, potenciālajiem ieguldītājiem iesaka novērtēt risku un strādāt ar tādiem režisoriem, kuru iepriekšējās filmas bijušas pelnošas.

Pērn Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons aicināja koncentrēties uz komerciālu filmu uzņemšanu. 2010. gadā viņš ieteica filmēt «Harija Potera» sērijai līdzīgas franšīzes, lai augtu ne tikai kases ieņēmumi, bet arī tūrisms.

Šonedēļ politiķis viesojās Ķīnā ar kino industrijas delegātiem.

«Mēs vēl esam bezspēcīgi pasaules daļā ar visstraujāk augošo ekonomiku, un kaut kas ir jādara, lai ielauztos šajos tirgos,» uzsvēra Stīls. «Pastāv nozīmīgas institucionālas un tirgus barjeras, kas mums vēl jāpārkāpj.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu