Latvijas kinoteātros uzvaru izrauj «Staļingrada» (131)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

29.novembrī Latvijas kinoteātros sāka demonstrēt vairākas lielās filmas, taču tieši krievu režisora Fjodora Bondarčuka (Фёдор Бондарчук) vēsturiskā lente «Staļingrada» kļuvusi par populārāko, ziņo «kinokino.lv».

Filmu pirmajā nedēļas nogalē noskatījušies 7590 cilvēki, un tas ievērojami pārsniedz ekspertu prognozes. Saglabājot labu apmeklētības līmeni, filmai ir iespējas pacīnīties par augstu vietu gada apmeklētības topā.

Asiņainās kaujas pie Staļingradas ir detalizēti iztirzātas gan grāmatās, gan kinematogrāfā. Šoreiz režisors savu darbu balstījis uz liecinieku piedzīvoto, stāsta centrā izvirzot kareivju un pilsētā palikušo iedzīvotāju likteņus. Nopostītajā pilsētā palicis tikai viens nams, kurā pozīcijas izdevies noturēt krievu karavīriem. Tādēļ vācu virsniekam Kānam tiek uzdots šo ēku ieņemt jebkuriem līdzekļiem. Par spīti visam, šajā nāves, sprādzienu un asiņu ellē dzimst mīlestība, jo arī kara nogurdinātie nespēj pretoties vēlmei pēc vienkāršas laimes.

Bondarčuka filmas budžets ir 30 miljoni ASV dolāru. «Staļingrada» ir pirmā Krievijas filma, kas filmēta IMAX 3D tehnoloģijā. Mūzikas autors ir Deivida Linča daiļrades cienītājiem labi pazīstamais Andželo Badalamenti. Lomās būs redzami Sergejs Garmašs, Daņila Kozlovskis un citi.

Sūzenas Kolinsas (Suzanne Collins) grāmatas ekranizācija «Bada spēles. Spēle ar uguni» («Hunger Games: Catching Fire») aizvadījusi vēl vienu labu nedēļas nogali. Savākti 5159 skatītāji. Kopā pirmajās desmit dienās jau tuvu 20 tūkstošiem pārdotu biļešu.

Izcēlusies animācijas filma «Tītari: Atpakaļ nākotnē» («Free Birds»). Filma uzrādījusi apmeklētības kāpumu un savākusi 2799 skatītājus. Paveras labas iespējas kopsummā savākt vismaz 10 tūkstošus.

Ceturtajā vietā kā jaunums debitējusi Rona Hovarda režisētā drāma «Rush» («Sacīkste»). Pārdotas 2535 biļetes.

Anotācija: 20. gadsimta 70. gadi ir zelta laiks «Formulai - 1» - vienkāršotas formas sacīkšu automašīnas, piloti - brutāli trasē, bet jūtīgi un neaizsargāti reālajā dzīvē, seksīgas fanes un litriem šampanieša aiz finiša līnijas. Divi nesamierināmākie sāncenši visā «Formulas - 1» vēsturē - apburošais angļu pleibojs Džeimss Hants un disciplinētais perfekcionists austrietis Nikijs Lauda - pārbauda savu fizisko un psiholoģisko izturību savstarpējā duelī sacīkšu trasē un dzīvē. Viņi nemeklē vieglus veidus ceļā uz uzvaru, un viņiem nav tiesību pieļaut kaut mazāko kļūdu. Viena neuzmanība - un sacīkste var pārtraukt ne tikai viņu karjeru, bet arī dzīvību.

Piecnieku noslēdz animācijas hits «Turbo» ar 1698 skatītājiem. To kopskaits pamazām tuvojas 50 tūkstošiem.

Komentāri (131)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu