Kristaps Pujāts maina skatuves vārdu, lai pasargātu sevi no sūdabrāļiem, idiotiem (53)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Dziedātājs Kristaps Pujāts sociālajos tīklos sevi dēvē jaunā vārdā - Chris Rayer. Mūziķis izlēmis par šādu soli divu iemeslu dēļ: pirmais - jo ir nolēmis paceļot pa pasauli un otrais - lai pasargātu sevi no sūdabrāļu, idiotu komentāriem.

Kristaps Pujāts ir mainījis skatuves vārdu un nu ir Chris Rayer. Puisis sevi šādi dēvē pavisam vienkāršu iemeslu dēļ, Chris ir saīsinājums no vārda Kristaps, bet Rayer izveidojās no mākslinieka Džona Maiera ietekmes.

«Visvairāk mani piesaista viņa spēja improvizēt un iesaistīt improvizācijā bungas, basu un ģitāras. Viņa versija dziesmai «Aint no sunshine» ir kā karameļu saldējums manām ausīm. Teikšu godīgi, ir reizes, kad Džona mūzika ir labāka pat par seksu,» smejas Chris Rayer.

Mūzika jaunajam dziedātājam ļauj pilnībā īsi un kodolīgi izteikties, ko ne vienmēr viņš prot runājot.

«Viens no iemesliem, kāpēc mainu savu skatuves vārdu, ir vēlme aizsargāt sevi no sūdabrāļiem un idiotiem, kuri, krītot kaklā, aprunājot, nevajadzīgi nozākājot, ceļ savu mākslīgo, tukšo runu pilno pašapziņu,» skarbs ir Chris Rayer.

Kā otru iemeslu skatuves vārda maiņai mākslinieks min faktu, ka tuvākajos mēnešos domā apceļot pasauli, līdzi ņemot tikai savu ģitāru un mīlestību pret to.

«Manos plānos nav lēta slava un popularitāte. Ja kādreiz dzīvē man būs tiešām lemts kļūt par patiesi atzītu un cienītu mūziķi, būšu no visas sirds laimīgs. Ziniet, esmu sapņotājs un ticu sev, neesmu ne dzērājs, ne narkomāns, par visu šo stiprāka ir mana mīlestība pret mūziku,» tā Chris Rayer.

Puisis uzskata, ka dzīve Latvijā norūda cilvēkus, diendienā ejot un redzot bēdu sagrauztus, salauztus cilvēku pūļus, ir grūti. Mākslinieks ir atklāts, sakot, ka ir mirkļi, kad pašam neiet viegli, bet kuram tad iet viegli?

«Vienkārši cenšos palīdzēt morāli, fiziski atbalstīt apkārtējos, pildīt savus pilsoņa pienākumus, bet brīžiem liekas, ka sēras un drūmā garša ir rūgtāka par visrūgtāko pīlādžogu! Visgrūtāk sagremot ir to, ka šajā materiāli komerciālajā pasaulē paliek aizvien mazāk elementāra cilvēciskuma,vai tiešām to nevar mainīt?» jautā Chris Rayer.

Dziedātājs aizdomājas par to, kāpēc omītes ievārījuma burka ir jāpārdod par santīmiem, ja viņas ievārījums ir veidots no ogām, kuras aug dziļos Latvijas mežos.

«Ievārījumu, piemēram, veido no ekskluzīvām ogām, kuras ir īpaši atlasītas un garša nelīdzinās nevienai plastmasas ķīmijai! Ar to vēlos teikt, ka Latvija ir unikāla ar visu, kas tajā ir! Jāmāk tik saskatīt! Es ticu, pienāks brīdis, kad Latvijā mēs būsim spēks, drosmes, godīguma, gaišuma, cēluma etalons, kā viens vesels - neapturama maza valstiņa, ko gribēs visi, bet nedabūs neviens, jo vienmēr būs kāds latviešu Jānis, kurš iedos pa «bieti», vai latviešu Līga, kura sajauks galvu,» nobeidz Chris Rayer.

Komentāri (53)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu