Skandāls Latvijas modes industrijā! Piekrāptas dziedātājas (76)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Pirms gada Latvijā norisinājās modes un mākslas projekts «Dāmu dambrete», pasākumā meitenes iejutās dambretes kauliņu lomās un stāvēja lielā, stilizētā dambretes spēles laukumā. «Dāmu dambretē» piedalījās arī «OKartes skatuves» dalībniece Māra Katarska un dziedātāja Adelly.

Abas Latvijā zināmās personas kopā ar vēl citām meitenēm piedalījās «Dāmu dambretē», veltīja pasākumam savu laiku, enerģiju un beigās nesaņēma apsolīto samaksu.

«Laikam būšu pirmā, kas runās par šo cilvēku publiski, viņa vārds, iespējams, ir Kazadi Kaboza. Gribu brīdināt visus, lai neuzķeras uz kārtējo piedāvājumu, sadarbību, kas varētu nākt no šitā cilvēka! Cilvēkiem modes industrijā būtu jāzina, ka uz viņu paļauties nevar,» dusmīgi nosaka Adelly.

Dziedātāja Māra Katarska arī piedalījās šajā modes un mākslas pasākumā un tāpat kā pārējās piecdesmit iesaistītās meitenes nesaņēma neko no apsolītās naudas.

Foto: Nauris Garkaklis

«Mums apsolīja, ka noslēgsim līgumus, bet visā steigā nekas tāds nenotika. Mums solīja samaksāt, aiznesām pieprasītās pases kopijas, bankas konta numurus, bet naudu solītā mēneša laikā pēc pasākuma nevienai no mums neieskaitīja,» pieredzē dalās Māra.

Pēc mēneša Māra sazinājās ar dažām no meitenēm, kuras piedalījās «Dāmu dambretē», un uzzināja, ka nevienai no viņām nav samaksāta apsolītā summa.

«Domājām, ko darīt, kā rīkoties, traci taisīt nevēlējos, domāju, lai nu tas paliek uz viņa sirdsapziņas. Mani pārņēma lielas dusmas, ka viņš spēja būt tik nekaunīgs un pēc kāda laika vēl publicēja bildes un video no pasākuma; iedomājos, ka labākais, ko varu darīt, ir neiesaistīties ar šo cilvēku nekādās darīšanās,» tā Māra.

Foto: Nauris Garkaklis

Adelly sašutusi saka, ka meitenes gāja uz mēģinājumiem un spēles noteiktajā datumā veltīja visu dienu projektam.

«Sākoties dambretes spēlei, sāka līt lietus un bija ļoti auksti, mēs stāvējām savos lauciņos kleitās, papēžu apavos un nekustējāmies. To darījām, jo bijām piekritušas projektam. Daudzas meitenes paņēma darbā brīvdienas, lai nopelnītu, un dažas pēc tam saslima,» stāsta Adelly.

Dziedātāja atklāj, ka gadu pirms šā pasākuma Kazadi Kaboza bija rīkojis citu pasākumu, kurā arī piedalījās piecdesmit meitenes; arī viņām netika samaksāts.

Foto: facebook.com

Lai meitenes spētu piedalīties dambretē un graciozi pārvietoties pa lauciņiem, defilē apmācību viņām pasniedza Latvijā populārā modele Māra Kampernova, kura arī nav saņēmusi samaksu, modele to apstiprinājusi dziedātājai Mārai Katarskai vienā no modes pasākumiem.

«Ikvienai meitenei, kura piedalījās «Dāmu dambretē», tika solīti piecdesmit lati, tā ir normāla summa par grūto darbu, visu vakaru uz kājām, vēl mēģinājumi. Piekritu piedalīties projektā, jo ideja ir ļoti interesanta, neiedomājos, ka nesamaksās, kaut gan draugs brīdināja,» smejas Māra.

Dziedātāja atzīst, ka viņas puisim ir labāka intuīcija par viņas sieviešu intuīciju un viņa, iespējams, ir mazliet naiva, bet cilvēki ir jābrīdina, lai neuzkāpj uz tā paša grābekļa, uz kura reiz uzkāpa viņa.

Foto: Nauris Garkaklis

«Man ir jautājums, kāpēc šis cilvēks turpina mierīgi iet uz modes pasākumiem Latvijā pēc tam, kad ir piekrāpis vairāk nekā simts cilvēku un nav izmaksājis piecus tūkstošus latu?» jautā Adelly.

Komentāri (76)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu