Šausmu trases briesmoņi svin gada jubileju. Veizāns paplašinās šausmu biznesu (9)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Pagājušajā nedēļā, kad galvaspilsētā svinēja Helovīnu, viena gada jubileju svinēja arī Latvijā vienīgā šausmu trase Psaiho.lv, kas atrodas VEF teritorijā. Latvijas hiphopa deju tēvs un šausmu trases Psaiho.lv līdzīpašnieks Edmunds Veizāns atklāj, kā sokas šausmu biznesam un kā viņš pats kļuvis par Latvijas galveno briesmoni.

Šausmu trases gada jubilejas priekšvakarā sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Edmunds Veizāns stāsta: «Aizvadītais gads ir bijis ļoti straujš, ar globālām un ātrām pārmaiņām, un kā mēs paši – šausmu trases īpašnieki teicām, tad sapņi piepildās. Ja pirms gada mēs par to sapņojām un domājām, ka mums varētu būt tāda šausmu trase kā Londonā un Berlīnē, tagad tas ir piepildījies. Pie mums stāv rinda un grupas nāk cita pēc citas. Helovīna vakarā pie mums paviesojās aptuveni 300 cilvēku. Helovīnā strādājām 14 cilvēku komanda, kurā bija aktieri, apsargi, kasieri un bārmeņi.

Kopš atvēršanas dienas gada garumā piedāvājām apskates programmu, leģendu par Zoju un viņas diviem brāļiem. Šī programma bija dienu no dienas ļoti labi noslīpēta. Helovīnos tā piedzīvoja kulmināciju, jo Zoja beidzot parādījās. Leģenda nu ir iedzīvota un realizēta. Šobrīd esam sākuši darbu pie jaunās leģendas. Tas, protams, nav vienas dienas darbs, bet gan viena vai divu mēnešu darbs. Tad, kad leģenda būs gatava, tā strādās līdz pat nākamā gada Helovīna svētkiem.»

Vaicājot, no cik gadu vecuma var doties uz šausmu trasi un piedzīvot uz savas ādas īstas šausmas, Veizāns atklāj: «Nav ieteicams pirmsskolas vecuma bērniem. Sākumskolas bērniem vai nu ar vecākiem, vai ar skolotājiem, vārdu sakot, ar uzticamības personu, kuram attiecīgajā brīdī pieķerties pie elkoņa, zinot, ka viņš glābs. No 12 gadu vecuma jau var nākt bez pavadoņiem.»

Arī pats Edmunds Laizāns ikdienā tērpjas briesmoņa tērpā un dodas baidīt šausmu trases viesus. Par pašmāju šausmu trasi jau ieinteresējušies ārzemju kompanjoni. «Mums jau ir bijuši piedāvājumi atvērt Psaiho.lv filiāles Ukrainā, Krievijā, Pēterburgā. Un šajā gadījumā svarīgi, ka ne jau mēs paši esam meklējuši šo sadarbību, bet mūs atradušas tūrisma firmas. Tas ir pats labākais diploms, kāds vien var būt. Latvijas šausmu trasei esam četri līdzīpašnieki un paši nedomājam pamest Latviju, tādēļ jaunajās filiālēs būs nepieciešami jauns cilvēku resursi - jauni darbinieki, kas varēs uzņemties šo darbību. Mūsu mērķis ir paplašināties.»

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu