Latviešu īsfilmai «Četri mielasti» panākumi ārzemēs (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latviešu režisores Lienes Lindes spēles īsfilma «Četri mielasti» (starptautiskais nosaukums «Fake Me a Happy New Year») saņēmusi apbalvojumus vairākos starptautiskos filmu festivālos. «Četri mielasti», kas starptautisko pirmizrādi piedzīvoja septembrī 22. kinofestivālā «Kinošoks» Anapā Krievijā, ieguva žūrijas īpašo balvu īsfilmu konkursa programmā. Oktobrī filma piedalījās festivālā «Bastau» Almatā, Kazahstānā, kur 60 īsfilmu konkurencē saņēma godalgu kā labākā spēles īsfilma.

Novembrī filma startēs konkursa programmās Eiropas kino forumā «Scanorama» Viļņā, Lietuvā, kā arī īsfilmu festivālā «Sleepwalkers» Tallinā, Igaunijā.

Filmas režisore Liene Linde, kas 2012. gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Filmu režijas programmu, ir pārsteigta par filmas starptautiskajiem panākumiem. ««Četri mielasti» ir filma, kas veltīta latviešiem. Tā apspēlē latviešiem saprotamus motīvus un ir piesātināta ar latviešu humoru. Esmu ļoti patīkami pārsteigta, ka tas netraucē filmu saprast un uztvert arī ārpus Latvijas,» atzīst Liene Linde.

Liene Linde
Liene Linde Foto: publicitātes

«Četri mielasti» vēsta par latviešu ģimeni, kas ik gadu kopīgi sagaida Jauno gadu. Filmā parādīti četri no šiem vakariem 12 gadu laikā no 1999. līdz 2011. gadam. Galvenās lomas filmā atveido Baiba Broka, Zane Aļļēna, Kārlis Tols, Anta Krūmiņa un Jānis Skanis.

«Pēdējā laikā latviešu režisori starptautiskos filmu festivālos sevi piesaka arvien biežāk. Līdz šim mūsu radošie spēki ārvalstīs bijuši zināmāki ar dokumentālajām un animācijas filmām, un ir patiess prieks, ka nu pasaule var novērtēt arī mūsu īsmetrāžas spēlkino. Mēs ticam arī turpmākiem panākumiem, nesot Latvijas vārdu tālāk ar filmu par mums pašiem. Mums izdodas pierādīt arī to, ka Latvijas kino nākotne lielā mērā joprojām saistāma ar īsfilmas formātu,» sasniegumus komentē producente Amanda Boka.

Filmas «Četri mielasti» producenti ir Latvijas Kultūras akadēmija un producentu apvienība «2Annas». Filma 2013. gadā plaši izrādīta Latvijā: tā bijusi iekļauta vairākās īsfilmu turnejās pa Latvijas pilsētām – «2Annu» programmas «11/12 Cool» un Latvijas Filmu maratona ietvaros, demonstrēta mūzikas festivālos «Positivus» un «Cita vide», kino un mākslas festivālā «Rojal» u.c.

Filmas oficiālā facebook.com lapa

Fake Me a Happy New Year (Short Film Trailer HD) from Liene Linde on Vimeo.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu