Fotoreportāža: rokoperas «Lāčplēsis» jauniestudējums Ādažos (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Trešdienas vakarā Ādažu Kultūras centrā pirmizrādi piedzīvoja rokoperas «Lāčplēsis» atjaunojuma izrāde, kas turpmāk būs skatāma daudzās Latvijas pilsētās. Kā novēroja TVNET, pirmizrādē piedalījās arī abi rokoperas autori Zigmars Liepiņš un Māra Zālīte. Iestudējums veidots, pilnībā izmantojot 1988. gadā tapušās rokoperas oriģinālo libretu un nošu materiālu.

(papildināts viss teksts)

Abi autori atzina, ka šobrīd rokoperas «Lāčplēsis» nozīme sabiedrībā ir tikpat liela, kā pirms 25 gadiem, kad notika pirmā iestudējuma pirmizrāde. «Arī mums pārmeta uzdrīkstēšanos ķerties klāt Andreja Pumpura eposam. Šodien vairs neviens nerunā par Andeju Pumpuru, bet tikai par uzdrīkstēšanos ķerties klāt rokoperai. Abi iestudējumi nav jāsalīdzina – tie katrs ir savā laikā un ar savu vēstījumu sabiedrībai», pēc pirmizrādes sacīja Māra Zālīte.

Komponists Zigmars Liepiņš piebilda, ka jaunās paaudzes dziedātāji ir lieliski tikuši galā ar savu darbu: «Viņi savu darbu izdara godprātīgi un profesionāli.

Es ilgi domāju, vai dot atļauju šo darbu iestudēt, un pēc pirmizrādes varu teikt – es neesmu vīlies par savu izvēli

– rokopera ir iestudēta visaugstākajā profesionālajā līmenī!»

Rokoperas «Lāčplēsis» jauniestudējums ir pulcējis vienā komandā spēcīgākos un populārākos Latvijas dziedātājus, mūziķus, dejotājus un aktierus – Daumantu Kalniņu, Juri Jopi, Martu Kristianu Kalniņu, Miku Dukuru, Jāni Kurševu, Paulu Dukuri, Ievu Sutugovu, Jāni Skani, Ati Ieviņu, Juri Vizbuli, Elviju Bušu, Miku Abaroniņu, Ēriku Zepu, Ivo Grīsniņu Grīsli, Jāni Ķirsi, Dāvidu Kalandiju, Annu Krauju-Čenu, Beāti Zviedri, Rūtu Dūdumu un citus.

«Rokoperas jauniestudējums ir unikāls ar to, ka ne tikai sniegs iespēju jaunajai paaudzei savām acīm skatīt darbu, pateicoties kuram mūsu nācija izcīnīja nacionālo neatkarību, bet arī ar to, ka tas ir mākslinieciski augstvērtīgs darbs, ko veidojuši izcili profesionāļi – režisore Inese Mičule, horeogrāfe Olga Žitluhina, tērpu māksliniece Anna Heinrihsone un citi radošās komandas biedri,» saka iestudējuma producents Juris Millers.

Jāatzīmē, ka uz vairākām izrādēm biļetes ir izpārdotas pilnībā, bet uz daudzām – atlikušas pēdējās biļetes, kuras var meklēt «Biļešu paradīzē». Rokoperas «Lāčplēsis» izrādes notiks Ādažos, Bauskā, Dobelē, Jelgavā, Saldū, Ventspilī, Tukumā, Baložos, Rīgā, Siguldā, Cēsīs, Limbažos, Valmierā, Liepājā, Madonā, Alūksnē, Rēzeknē, Preiļos, Daugavpilī, Jēkabpilī un Aizkrauklē no 30. oktobra līdz 25. novembrim. Rīgā skatītāju interese ir tik liela, ka jau ir izsludināta trešā papildizrāde.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu