«Lāčplēša» jauniestudējuma pirmizrāde jau trešdien (24)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau trešdienas vakarā Ādažu Kultūras centra skatītāji kļūs par lieciniekiem rokoperas «Lāčplēsis» 25 gadu jubilejai veltītā jauniestudējuma pirmizrādei – ar to aizsāksies Latvijas vēsturē vēl nebijusi, mēnesi ilga izrāžu sērija, kuras laikā notiks 25 izrādes lielākajās Latvijas pilsētās, informē iestudējuma producents Juris Millers.

«Mēs esam liecinieki mākslas notikumam,» tā pēc mēģinājuma noskatīšanās sacīja rokoperas libreta autore Māra Zālīte. Rokoperas «Lāčplēsis» jauniestudējums ir pulcējis vienā komandā spēcīgākos un populārākos Latvijas dziedātājus, mūziķus, dejotājus un aktierus – Daumantu Kalniņu, Juri Jopi, Martu Kristiānu Kalniņu, Miku Dukuru, Jāni Kurševu, Paulu Dukuri, Ievu Sutugovu, Jāni Skani, Ati Ieviņu, Juri Vizbuli, Elviju Bušu, Miku Abaroniņu, Ēriku Zepu, Ivo Grīsniņu-Grīsli, Jāni Ķirsi, Dāvidu Kalandiju, Annu Krauju-Čenu, Beāti Zviedri, Rūtu Dūdumu un citus.

«Rokoperas jauniestudējums ir unikāls ar to, ka ne tikai sniegs iespēju jaunajai paaudzei savām acīm skatīt darbu, pateicoties kuram mūsu nācija izcīnīja nacionālo neatkarību,

bet arī ar to, ka tas ir mākslinieciski augstvērtīgs darbs, ko veidojuši izcili profesionāļi – režisore Inese Mičule, horeogrāfe Olga Žitluhina, tērpu māksliniece Anna Heinrihsone un citi radošās komandas biedri,» saka iestudējuma producents Juris Millers.

Šis ir arī viens no pēdējo gadu dārgākajiem teātra un mūzikas mākslas projektiem – kopējās iestudējuma sagatavošanas un mēnesi ilgās turnejas izmaksas sasniedz gandrīz pusmiljonu eiro, un tas ļaus ikvienā Latvijas pilsētā parādīt šo rokoperu visā tās krāšņumā – uz katru no turnejas pilsētām vairākos autofurgonos tiks nogādāta uzvedumam nepieciešamā skaņu un gaismu aparatūra, kā arī dekorācijas. Kopumā uzveduma izveidē un norisē ir iesaistīti vairāk nekā 70 cilvēki – aktieri, dziedātāji, mūziķi, dejotāji, tehniķi un administratori.

Jāatzīmē, ka uz vairākām izrādēm biļetes ir izpārdotas pilnībā, bet uz daudzām atlikušas pēdējās biļetes, kuras var meklēt «Biļešu paradīzē». Rokoperas «Lāčplēsis» izrādes notiks Ādažos, Bauskā, Dobelē, Jelgavā, Saldū, Ventspilī, Tukumā, Baložos, Rīgā, Siguldā, Cēsīs, Limbažos, Valmierā, Liepājā, Madonā, Alūksnē, Rēzeknē, Preiļos, Daugavpilī, Jēkabpilī un Aizkrauklē no 30. oktobra līdz 25. novembrim.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu