Ainaram Virgam atkal negals ar ģitāru. Šoreiz to paņēmis Ķiģelis (60)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Sestdienas vēlā vakara stundā Latvijas 1.Rokkafejnīcā notika 22.oktobrī pāragri mūžībā aizgājušā leģendārā rokmūziķa Aivara Brīzes piemiņas koncerts. Uz koncertu Rīgā no Liepājas bija ieradies arī Aivara skatuves kolēģis Ainars Virga. Taču pirms uzstāšanās Virga secināja, ka atkal pazudusi ģitāra. Par laimi, ģitāra atradās pie Fēliksa Ķiģeļa, kas ģitāru bija aizņēmies no Virgas un savas uzstāšanās laikā bija pārrāvis tai stīgu.

Reti Ainars Virga kāpj uz skatuves, bet sava cīņu biedra, leģendārās grupas «Līvi» mūziķa Aivara Brīzes piemiņas koncertu viņš nevarēja laist garām.

Pāragri mūžībā aizgājušā Aivara Brīzes piemiņas koncertu atklāja Fēlikss Ķiģeļis, kurš, izrādās, bija aizņēmies ģitāru no Ainara Virgas. Vēlāk sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Ainars atklāj, ka nebija ļāvis ņemt savu ģitāru. Kā jau kārtīgam rokmuzikantam pieklājas, sava priekšnesuma laikā Fēlikss pārplēsa ģitārai stīgu. Tādēļ tūlīt pēc savas uzstāšanās steidza ģitārai mainīt stīgu. Par laimi, stīgu izdevās atjaunot un piemiņas koncerts, izpildot «Līvu» zelta repertuāru, varēja turpināties. Ainars spēlēja gan koncerta pirmajā daļā, gan arī otrajā.

Pēc savas uzstāšanās Ainars Virga atklāja, ka visnepatīkamākais, ka Fēlikss Ķiģelis bija paņēmis viņa ģitāru: «Paņēma tāpēc, ka nevīžo savas ģitāras sakārtot. Manējā stāvēja uz skatuves, un tā viņš vienkārši piegāja, paņēma to un spēlēja.»

Ainars Virga: "Atdodiet manu ģitāru!"
Ainars Virga: "Atdodiet manu ģitāru!" Foto: Santa Sergejeva

Iespējams, jaunākiem mūziķiem tas ir liels gods aizņemties no leģendāriem skatuves kolēģiem instrumentus, un tādēļ arī Virgam tik bieži zūd ģitāras. Interneta portāli vairākkārt vēstījuši, ka Virga vērsies pie policijas, jo atkal kāds garnadzis paņēmis viņa ģitāru. «Viena ģitāra vēl nav atgūta. Es to nedrīkstu teikt, bet griežos pie policijas, kad man nozog instrumentu. Ir gadījies, ka pēc tam kāds klusiņām atnes un noliek,» teic Ainars.

Ģitāra ir atgriezta un piemiņas koncerts var turpināties
Ģitāra ir atgriezta un piemiņas koncerts var turpināties Foto: Santa Sergejeva

Savukārt Fēlikss Ķiģelis atvainojās Ainaram, ka bija saplēsis viņa ģitārai stīgu. Taču, par laimi, visu bija veiksmīgi novērsis.

Fēlikss Ķiģelis atvainojas Ainaram Virgam, ka bija radījis pārpratumu ar ģitāru
Fēlikss Ķiģelis atvainojas Ainaram Virgam, ka bija radījis pārpratumu ar ģitāru Foto: Santa Sergejeva

Šīs dienas koncertā vajadzēja uzstāties arī Aivaram Brīzem. Koncerts bija paredzēts kā daudz priecīgāks notikums: bija ieplānots atklāt koncertsēriju «Lieliskie & Leģendārie» ar grupas «Līvi» un Aivara Brīzes uzstāšanos. Taču liktenis bija lēmis citādāk un 26. oktobra koncerts noritēja uz daudz smeldzīgākas nots, jo tas bija Aivara Brīzes piemiņas koncerts. Uz skatuves kāpa izcili latviešu mūziķi - Olga Rajecka, Tomass Kleins, Vilnis Krieviņš, Guntars Mucenieks, Mārtiņš Burkevics, Ainars Virga, Igo, Harijs Zariņš, Fēlikss Ķiģelis ar grupu, Jānis Buķelis.

Par biļetēm ieņemtie līdzekļi tiks nodoti Aivara ģimenei.

Komentāri (60)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu