Sākas raidījuma «Es un skola» jaunā sezona (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Sestdien, 26. oktobrī, plkst. 12.15 raidījums «Es un skola» par skolas dzīvi sāk jauno rudens sezonu. Raidījums būs saistošs vecākiem, vecvecākiem, skolotājiem un visiem, kurus interesē skolas ikdiena un dažādu ar skolu un mācīšanos saistītu problēmjautājumu risināšana. Raidījums LTV1 ēterā būs skatāms katru nedēļu līdz decembra beigām.

Pirmajā raidījumā tiks meklēta atbilde uz jautājumu, kā skolēnam tikt galā ar tā saucamajiem negatīvajiem piedāvājumiem; kā pateikt nē, saņemot piedāvājumu darīt kaut ko tādu, par ko ne vecāki, ne skolotāji nebūtu priecīgi. Kā zināms,

atteikt vecākam skolas biedram, kad tas piedāvā aiz stūra uzpīpēt,

vai atteikt visai klasei, kas izlēmusi nobastot stundas, nebūt nav vienkārši.

Savā skolas laika pieredzē dalīsies mūziķis Kārlis Būmeisters jeb Kaža, taču par «sliktajiem» piedāvājumiem skolas ikdienā stāstīs Rīgas Teikas vidusskolas skolēni un skolotāji. Vērtīgos padomos vecākiem, skolotājiem un pašiem skolēniem dalīsies psiholoģe, Latvijas Universitātes (LU) īstenotā projekta «Atbalsts» sociāli emocionālās audzināšanas programmas veidotāja Baiba Martinsone un LU projekta «Atbalsts» vadītāja Gunta Kraģe.

Raidījumu papildinās mācību video, kas «Atbalsta» projekta sociāli emocionālās audzināšanas programmas ietvaros 39 Latvijas skolās, kur šī programma jau ieviesta, māca skolēniem, kā pateikt nē, saņemot negatīvo piedāvājumu, tomēr nesabojājot attiecības ar klasesbiedriem un netopot atraidītam.

Nākamajos raidījumos rudens sezonā varēs uzzināt, ko darīt, ja bērns pēkšņi nevēlas mācīties un doties uz skolu, kā mācīt bērniem izvirzīt reālus mērķus un tos īstenot, kas īsti ir emocionālais intelekts un kam tas nepieciešams, kā arī par citiem būtiskiem jautājumiem. Raidījumā ekspertu lomā piedalīsies psihologi un izglītības eksperti, bet savā pieredzē dalīsies sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp kardiologs Andrejs Ērglis, žurnālists Pauls Timrots, operdziedātāja Evita Zālīte un citas personības.

Raidījuma tapšanas gaitai var sekot vietnē «Twitter» profilā @EsunSkola, kur raidījuma veidotāji atspoguļo spilgtākos mirkļus no raidījuma filmēšanas ikdienas.

Raidījums būs skatāms sestdien, 26. oktobrī, plkst. 12.15 Latvijas Televīzijas 1. kanālā, bet atkārtojums būs skatāms 27. oktobra rītā plkst. 7.30.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu