Ceļvedis: Brīzes piemiņai, stāvizrāde, elektro svinga spridzeklis (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Oktobra beidzamo nedēļas nogali pavadām mazliet ar skumjām, jo notiks piemiņas koncerts roka leģendai - Aivaram Brīzem... Ir lietas, kuras nevaram izmainīt, taču ir lietas, kuras varam - doties baudīt rudens plaukumu ārpus Rīgas, kur 15 pilīs un muižās notiks Leģendu nakts. Galvaspilsētu pieskandinās dažādi koncerti, izrādes un dejas. Izvēļu ir gana!

Foto: publicitātes

Latvijas Piļu un muižu asociācija šogad turpina interesentiem piedāvāt Leģendu nakts pasākumu, kas notiks 26.oktobrī, aicinot apmeklēt 15 Latvijas Piļu un muižu asociācijas biedru sarūpēto programmu. Leģendu naktī savas durvis ver Latvijas pilis un muižas dažādos Latvijas novados, ļaujot izbaudīt to īpašo atmosfēru, iepazīt leģendu stāstu un teiku noslēpumaino burvību.

Detalizētu ceļvedi meklē TVNET jau rītdien!

Foto: publicitātes

Šī tradīcija aizsākās 2010.gadā, lai popularizētu Latvijā tik iecienītos dzērienus - kafiju un tēju. Īpaša vērība svētku pasākumos tiek pievērsta Latvijā audzētajiem un ražotajiem produktiem, kuru klāsts un kvalitāte bieži spēj konkurēt ar pasaulē atzītiem ražojumiem, taču ne vienmēr mēs par savas zemes lieliskajiem piedāvājumiem esam pietiekami labi informēti. 4. Kafijas un tējas svētki Kandavā notiks 26.oktobrī.

Foto: publicitātes

Neticami, ka pagājuši jau pieci gadi, kopš Kristaps Krēsliņš atvēris populāro Vecrīgas krogu «Aptieka». Kā jau katrā dzimšanas dienā, arī šosvētdien krogs dāvina saviem apmeklētājiem kādas īpašas un leģendāras grupas koncertu. Citus gadus jubilejā ir uzstājušās tādas grupas kā «Jumprava», «Satellites LV», Gustavo. Kas būs šis muzikālais pārsteigums - pagaidām ir noslēpums.

Foto: publicitātes

Izrāde, kurā «glezno» ar dzīviem ķermeņiem, kurā var «ieraudzīt» skaņdarbu un sastapt īstu mākslas kritiķi. Kurā var diskutēt par mākslu ar visu zinošo Arvīdonkuli un iemalkot vīnu, klausoties operu ārijas! 27. oktobrī Rīgas Mākslas telpā norisinās izstāde «...lai gadījums kļūtu par notikumu...», kas pirmo reizi plašākai publikai ļauj iepazīties ar ABLV Bank veidoto kolekciju topošajam Laikmetīgās mākslas muzejam. Izstādē ir apskatāmi vairāk nekā trīsdesmit izcilu mākslinieku darbi. Izrāde kā satikšanās. Piecas epizodes. Pieci notikumi un pieci piedzīvojumi, pieci stāsti un viedokļi. Laikmetīgās mākslas izpausmes teātra valodā. Izrādes radošo komandu veido pieci režisori – Inese Mičule, Jurijs Djakonovs, Kārlis Freimanis, Ģirts Šolis un Vilnis Vējš. Tajā piedalās dažādu jomu mākslinieki – mūziķis Rihards Zaļupe, aktieris un žurnālists Toms Treibergs, horeogrāfi un dejotāji Kristīne Vismane un Kristaps Ceļmalnieks, mūzika Anna Ķirse un Toms Auniņš, mākslinieks Rūdolfs Baltiņš, aktieri Andris Kalnozols, Madars Zvagulis un Aleksejs Geiko un dziedātājs Uldis Siliņš.

KONCERTI

Foto: publicitātes

27. oktobrī plkst.18 Kaņepes Kultūras centrā koncertu sniegs japāņu improvizētās un elektro-akustiskās mūzikas pionieris Otomo Jošihide (Otomo Yoshihide). Šis būs nepieradinātās mūzikas festivāla «Skaņu mežs 2013» noslēguma koncerts. Koncerts ir daļa no festivāla programmas «Eksperimentālā mūzika no Japānas». Kontrastējot ar elektro-akustiskās improvizācijas ieturēto minimālismu un brīvās improvizācijas izvērsto un savdabīgo romantiku, Jošihide piekopj arī agresīvākus priekšnesumus, kas robežojas ar trokšņu mūziku un tā saucamo «Japanoise» - trokšņmūzikas žanru, kas citstarp tiek piedēvēts arī tādiem projektiem kā «Merzbow» un «Masonna». Šis ir viens no diviem festivāla «Skaņu mežs 2013» noslēguma koncertiem: otrs notiks 26. oktobrī kultūras pilī «Ziemeļblāzma», un tajā uzstāsies amerikāņu avant-popa dziedātāja Džūlija Holtere.

Foto: publicitātes

26. oktobra vakaram Latvijas 1. Rokkafejnīcā (Reiterna namā) bija jākļūst par priecīgu notikumu, par jaunas tradīcijas sākumu, taču traģisks pavērsiens salicis jaunus akcentus. Koncertu cikla «Lieliskie & Leģendārie» pirmais notikums tagad būs dziļas cieņas apliecinājums, pieminot 22. oktobrī pāragri mūžībā aizgājušo leģendāro mūziķi Aivaru Brīzi. Piemiņas koncerts sāksies plkst. 22, un uz skatuves papildus jau iepriekš izziņotajiem mūziķiem Vilnim Krieviņam, Tomasam Kleinam, Guntaram Muceniekam un Mārtiņam Burkevicam kāps arī Igo, Ainars Virga, Harijs Zariņš un Fēlikss Ķiģelis ar grupu.

Foto: Ekrānšāviņš

«Palladium» koncertzālē 25.oktobrī uzstāsies deju mūzikas dziedātāja Alise Frensisa (Alice Francis), informēja «Trade Hub Productions» pārstāve Inese Mihasjonoka. Viņa ir ne tikai balss, kas sapludina moderno popmūziku ar Billijas Holidejas (Billy Holiday) un Ērsas Kitas (Earth Kitt) kristāltīro kamertoni, bet arī apdāvināta dziesminiece, dzejniece un koncertmāksliniece. Frensisa ir pasaules pilsone, kurai ir saknes divos kontinentos, tāpēc nav nekāds brīnums, ka savā ceļā viņa satika ilggadējo muzikālo partneri Goldiju (Glodielock). Pēc tikšanās ar multiinstrumentālistu un producentu džeza bārā Mimizānā, Francijā, viņi uzstājās kopā vairākās leģendārās džema sesijās Goldija bohēmiskajās komūnās. Diezgan drīz viņi saprata, ka kopā var radīt kaut ko lielāku un varenāku, kas būtu tikai viņu pašu, stāstīja Mihasjonoka.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

Stand-up Comedy «SPLENDID» ir jaunākā Jāņa Skuteļa stāvizrāde, kas, kā jau vēsta pārlieku ambiciozais nosaukums, ir plānota kā kaut kas patiešām lielisks. Lieliskuma deficīts ikdienā tiks mazināts caur absurdu, likumsakarību, nejaušību un sakritību iztirzāšanu, mēģinot atbildēt uz mūžīgajiem jautājumiem «kas es esmu?», «kāpēc ir citi?» un «… ja viss notiek leģitīmi, kāpēc gan ne?». «Vēl viena svētku diena izrādes apmeklētāju dzīvē – tas ir tas, ko ar šo izrādi es vēlos panākt,» skaidro SPLENDID autors, režisors un «aktieris» Jānis Skutelis. «Kinoteātra telpas ar savu interjeru un atmosfēru jau izdara pusi šā darba, tā ka man ir jāpieveic tikai otra puse.»
Otrā īpašā šīs izrādes lieta – tematika. Sarunas tēmas stāvizrādē ir svētkiem atbilstošas – «vai jāmaina valsts himna?», «kāpēc tik katastrofāli trūkst laika?», «vai modernās tehnoloģijas mums palīdz to ietaupīt?» un «kas es tāds, lai par to visu spriestu?». Svētku svinēšana sāksies 27.oktobrī plkst. 19:00 kinoteātrī SPLENDID PALACE.

Foto: publicitātes

Liepājas teātris sācis biļešu tirdzniecību uz viesizrādēm Valmierā, kur 25. un 26.oktobrī priecēs valmieriešus ar jau iemīļotām izrādēm - «Pelnrušķīte», «Ragana» un «Šikās kāzas». 25. un 26. oktobrī plkst.11:00 bērniem tiks piedāvāta izrāde «Pelnrušķīte» (režisors Leons Leščinskis). Tieši šī izrāde iepriekšējā sezonā spēlēta visvairāk reižu, priecējot bērnus un viņu vecākus daudzās Latvijas pilsētās. Pelnrušķīte ir labsirdīga, sešpadsmit gadus jauna meitene, kurai vairāk par visu garšo saldējums un kura vairāk par visu grib nokļūt ballē, jo viņai tik ļoti patīk dejot. Taču ceļā Pelnrušķītei stājas pamāte un abas izlutinātās pusmāsas Anna un Marianna, liekot viņai darīt darbu pēc darba, izdomājot visdažādākos iemeslus, lai tikai Pelnrušķīte netiktu uz pili un nesatiktu princi. Taču tad parādās labā Feja... Un brīnumi var sākties!

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

26.oktobrī plkst.19 pirmizrāde - horvātu dramaturga Miro Gavrana luga «Viss par vīriešiem», ko Rīgas Krievu teātrī iestudējis režisors Mihails Gruzdovs. Kā žurnālistiem pastāstīja Koņajevs, izrāde veidota kā turpinājums teātrī jau skatāmajai Gavrana lugai «Viss par sievietēm». Izrādē ironiski un precīzi tiks atveidotas gan izklaides nakts klubā, gan treniņi, gan draudzība, nodevība, mīlestība, greizsirdība, bērnu un tēvu attiecības. Lomās iejutīsies Aleksandrs Maļikovs, Aleksejs Korgins un Jevgeņijs Čerkess.

Foto: publicitātes

26.oktobrī plkst. 19:00 Liepājas Latviešu biedrības namā skatītājiem tiks piedāvāta izrāde - humorpilns stāsts par bērna lomu tēva izglītošanā jeb stand-up komēdija - «Jaunais TĒTIS». Izrādes veidotāji - aktieris Ainārs Ančevskis un režisors Juris Rijnieks piedāvā asprātīgu un sirsnīgu stāstu par vīrieša pārdomām laikā, kad mazais cilvēciņš ir gatavs doties tālāk - uz skolu. Izrāde jautrā un asprātīgā veidā liek atcerēties un dalīties pārdomās par laiku no mazuļa nākšanas pasaulē līdz mazā dēlēna pirmajām un turpmākajām skolas gaitām.

Foto: publicitātes

26. un 27. oktobrī 19.00 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā ZIRGU PASTS, Dzirnavu ielā 46 Anša Rūtentāla Kustību teātris piedāvā skatītājiem izrādes «Viesis» pirmizrādes. Izrādes koncepciju veidoja režisors Elmārs Seņkovs sadarbībā ar horeogrāfi Ramonu Galkinu. Radošās grupas darbā ļoti palīdzēja mākslinieces Laimas Eglītes sākotnējās skices. Izrāde ir viena no daudzām versijām par skatuves kustības valodu. Izrādē piedalās: Audris Ločmelis, Guna Bīriņa, Vilnis Bīriņš.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu