Bulokas un Klūnija «Gravity» trešo nedēļu numur 1 (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau trešo nedēļu pēc kārtas Ziemeļamerikas kinoteātros turpina dominēt zinātniskās fantastikas trilleris «Gravity». Tā ir režisora Alfonso Kuarona jaunākā filma, kas seko pirms septiņiem gadiem uzņemtajai lentei «Cilvēces bērns». Tas ir elpu aizraujošs stāsts par diviem astronautiem, kuri piedzīvo katastrofu un zaudē sakarus ar Zemi un līdz ar to arī jebkādu iespēju izglābties. Bailes pāraug panikā, ar katru elpas vilcienu atliek arvien mazāk skābekļa. Taču vienīgā iespēja atgriezties mājās ir virzīties arvien tālāk biedējošajos kosmosa plašumos...

Savā trešajā nedēļas nogalē kosmosa drāma spējusi iekasēt 31 miljonu dolāru.

Galvenās lomas filmā atveido «Oskara» balvas laureāti Sandra Buloka («Aklā puse») un Džordžs Klūnijs («Sīriāna»).

«Gravity» uzņemta, izmantojot jaunākās 3D tehnoloģijas, un tās tapšana ilga četrus gadus.

Otrajā vietā noturējies trilleris «Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā» (Captain Phillips) ar Tomu Henksu galvenajā lomā. Uz patiesiem notikumiem balstītā filma iekasējusi 17,3 miljonus.

Anotācija: 2009.gada aprīlī kravas kuģis «Maersk Alabama» kapteiņa Ričarda Filipsa vadībā devās uz Mombasas ostu Kenijā, šķērsojot Adenas līci pie Somālijas krastiem. Bruņoti somālieši ieņēma kuģi un, pieprasījuši izpirkuma maksu, saņēma gūstā kapteini. Dreifējot glābšanas laivā kopā ar sagūstītājiem necilvēcīgos apstākļos, aci pret aci ar pirātu vadoni Musē, Filipsam atlika tikai cerēt uz brīnumu. Ar pirātiem kopā pavadītajā laikā kapteinis atskārst, ka noziedznieku motīvi nemaz nav tik viennozīmīgi. Filmas scenārijs balstīts uz kapteiņa Filipsa biogrāfiskās grāmatas pamata.

Savukārt trešajā vietā slavenās astoņdesmito gadu šausmu filmas «Kerija» rimeiks, kurā galveno lomu atveido jaunā zvaigzne Hloja Greisa Moreca (Chloë Grace Moretz).

Hloja Greisa Moreca šausmu filmas «Kerija» pirmizradē
Hloja Greisa Moreca šausmu filmas «Kerija» pirmizradē Foto: REUTERS/ScanPix

Ceturtajā vietā bērnu grāmatas «Cloudy With A Chance Of Meatballs» jeb «Mākoņains, gaidāms kotlešu lietus» otrās daļas ekranizācija «Mākoņains, gaidāms kotlešu lietus 2» («Cloudy with a Chance of Meatballs 2»).

Top5 noslēdz jaunums - trilleris «Bēgšanas plāns» («Escape Plan») ar Arnoldu Švarcenegeru (Arnold Schwarzenegger) un Silvestru Stalloni (Sylvester Stallone) galvenajās lomās.

Anotācija. Cietumu drošības vadošais eksperts Rejs Breslins tiek nepatiesi apsūdzēts slepkavībā un ieslodzīts viņa paša projektētā cietumā, kas tiek dēvēts par «Kapu», jo ir viens no visdrošākajiem un noslēgtākajiem pasaules cietumiem. Viņa vienīgā iespēja izkļūt ir iegūt cietuma autoritātes - ieslodzītā Emīla Rotmejera - atbalstu, lai izstrādātu bēgšanas plānu.

Foto: publicitātes

Pēdējais jaunums šās nedēļas top10 ir drāma «The Fifth Estate» («Piektā vara») par interneta vietnes «WikiLeaks» dibinātāju Džūljenu Esanžu.

Foto: publicitātes
Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu