Pēc 17 gadu pārtraukuma Lingitas tētis apmeklē Latviju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Televīzijas šova «O Kartes skatuve» dalībniece, modele Lingita Lina Bopulu pēc septiņpadsmit gadu pārtraukuma Latvijā sagaidīja savu tēti. Meitene tēti aprūpēja, cik labi vien spēja, lai radītu māju sajūtu.

Kā jau katrs bērns, kurš nedzīvo pilnā ģimenē, Lingita jau no mazotnes sapņoja, ka pienāks diena, kad tētis atbrauks uz Latviju un vismaz pāris dienas visa ģimene pavadīs kopā.

«Tēvs Latvijā nebija bijis 17 gadus, bijām pāris reižu tikušies Ukrainā, kur viņam ik pa laikam bija darba komandējumi. Šogad man bija iespēja garīgi sevi pilnveidot, dzīvojot vairāk nekā mēnesi pie tēva Āfrikā, bet oktobrī viņš bija atbraucis uz pāris dienām ciemos pie manis,» priecājas Lingita.

Foto: No personiskā arhīva

Lingitas tētis studēja Latvijā, Aviācijas institūtā. Ar mūziķes mammu vīrieti iepazīstināja viņas mammas draudzene.

«Pēc laika mamma ar tēti apprecējās, piedzimu es, bet, kad man bija 2,5 gadi, tēvs ļoti ilgojās pēc savas dzimtenes, jo ir savas valsts patriots, tāpēc nolēma atgriezties Āfrikā, un tā arī Latvijā nebija bijis līdz šā gada oktobrim,» patiesību par tēva aizbraukšanu atklāj Lingita.

Meitene priecājas, ka viens no viņas sapņiem piepildījies un tētis atbrauca uz Latviju. Lingita centās tēvu uzņemt savās mājās, cik labi vien varēja, jo arī, kad viņa ciemojās Kongo, tētis centās uzņemt Lingitu, cik labi vien bijis iespējams.

«Katru dienu pati gatavoju viņam ēst, jau no studiju laikiem viņš ļoti ir iecienījis pelmeņus, jo Āfrikā tādu nav, arī ceptus kartupeļus, karbonādi tur negatavo, tāpēc centos gatavot tādus ēdienus, kurus Āfrikā grūti dabūt,» tā Lingita.

Foto: No personiskā arhīva

Saldajā ēdienā Lingita izvēlējās vīnogas, jo zina, ka tās tēvam ļoti garšo, bet Kongo ir pārāk karsts, nav pietiekami daudz nokrišņu, lai vīnogas varētu audzēt, tāpēc vienmēr, kad meitenes tēvs ir Eiropā, viņš katru dienu ēd vīnogas.

«Pirmajā tēva atbraukšanas dienā devāmies svētku pusdienās uz atpūtas centru «Lido», viņš bija pārsteigts, ka ir tik liels restorāns, jo Āfrikā visas kafejnīciņas ir ļoti mazas. Aizbraucām arī uz Transporta un sakaru institūtu, kur tēvs ir mācījies. Kā jau inženierim, viņam ir ļoti laba atmiņa, atcerējās katru ēku apkārtnē, kurā vietā kurš no viņa draugiem studiju laikā ir dzīvojis. Protams, apskatījām arī Vecrīgu, tūristu iecienītākos objektus,» tēva izklaides programmu atklāj Lingita.

Foto: No personiskā arhīva

Pašam tētim no visām kopā pavadītajām dienām vislabāk patika tā, kad viņš kopā ar Lingitu un viņas mammu bija Bauskā, tur viņš pēc ilga laika satika gan meitas vecmāmiņu, gan citas senas paziņas.

«Tētis saka, ka Latvija ir ļoti mainījusies pa šiem gadiem uz labo pusi, Rīgā ir daudz jaunu, skaistu celtņu, arī ielas palikušas sakoptākas kopš pēdējās reizes, kad viņš šeit ir bijis,» tēva iespaidus atklāj Lingita.

Lingita ļoti mīl savu ģimeni, tāpēc priecājas, ka bija iespēja pāris dienas visiem pavadīt kopā. Meitene ir droša, ka agri vai vēlu visi lielie sapņi piepildās, ja vien vēlas no visas sirds.

Foto: No personiskā arhīva

«Tāpēc novēlu visiem portāla «Sejas.lv» lasītājiem sapņot, ticēt un glabāt vienmēr sirsniņā kripatiņu cerības, jo arī paši nereālākie sapņi piepildās. Tieši tad, kad tu to vismazāk gaidi,» novēl Lingita

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu