Arī Latvijā populārākā filma - «Gravity» (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Režisora Alfonso Kuarona 3D trilleris «Gravity», līdzīgi kā Ziemeļamerikā, ir populārākā filma arī Latvijas kinoteātros. Filma, kura nupat uzstādījusi jaunu oktobra mēneša kases ieņēmumu rekordu ASV (55 miljoni ASV dolāru pirmajā nedēļas nogalē), ieņem pārliecinošu pirmo pozīciju Latvijas apmeklētāko filmu topā.

Studijas «Warner Bros.» paspārnē tapušais zinātniskās fantastikas trilleris «Gravity» ir režisora Alfonso Kuarona jaunākais darbs, kas seko pirms septiņiem gadiem uzņemtajai lentei «Cilvēces bērns». Tas ir stāsts par diviem astronautiem, kuri piedzīvo katastrofu un zaudē sakarus ar Zemi, un titullomas tajā izpilda godalgotie aktieri Sandra Buloka un Džordžs Klūnijs. Pirmajās trīs demonstrēšanas dienās no 4. līdz 6. oktobrim «Gravity» apmeklējuši 5893 kino skatītāji, un ar šo panākumu no Latvijas populārāko filmu desmitnieka pirmās vietas tiek gāzta studijas «Disney» animācijas lente «Lidmašīnas» («Planes»), kas bija apmeklētākā filma Latvijas kinoteātros iepriekšējās divas nedēļas (kopējais skatītāju skaits sasniedz 25 tūkstošus). «Gravity» tiek demonstrēta uz astoņiem ekrāniem.

Pārējie nedēļas nogales jaunumi, biogrāfiska drāma «Džobss» («Jobs») un filma «Mūžīgā atgriešanās» («Вечное возвращение») atrodas attiecīgi apmeklētāko filmu topa piektajā un piecpadsmitajā pozīcijā. Kopējais nedēļas nogales kino apmeklētāju skaits ir 22 382, kas ir par četriem tūkstošiem mazāk nekā tajā pašā laika posmā pirms nedēļas.

Populārāko filmu desmitnieks

1. «Gravity»

2. «Lidmašīnas»

3. «Uz visu banku»

4. «Ģimene»

5. «Džobss»

6. «Dona Žuana kaislības»

7. «Mošķīšu universitāte»

8. «Jasmīnas stāsts»

9. «Ridiks»

10. «Lielie 2»

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu