Viens no Igaunijas labākajiem šefpavāriem, pasaules labāko šefpavāru sacensību «Bocuse d’or Europe» finālists un restorāna «Tchaikovsky» šefpavārs Vladislavs Djatsuks papildinās žūrijas sastāvu īpašajā fināla reizē. Kopā ar viņu garšas lietpratēju pienākumus raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» finālā pildīs skatītāju iemīļotie žūrijas locekļi Ilze Jurkāne, Mareks Bērziņš un Zigmars Liepiņš. Žūrijas pārstāvis M.Bērziņš: «Fināls noteikti būs aizraujošs, jo Latvijas labāko šefpavāru līmenis ir ļoti augsts. Kā jau tas bija vērojams visas sezonas garumā, šādā līmenī visu izšķir nianses, jo šie pavāri faktiski ir juvelieri, kas vissīkākajai detaļai pievērš lielu vērību.»
Uzvarētājs iegūs ne tikai titulu «Garšas meistars» un iespēju savā restorānā lietot kvalitātes zīmi «Mūsdienu Latvijas garša», bet arī iespēju radīt savu īpašu alus šķirni «Aldara» atjaunotajā vēsturiskajā alus brūzī, un Vivus.lv dāvāto galveno balvu - iespēju apmeklēt pasaulē labāko šefpavāru sacensību «Bocuse d’or»! «Superšefu sezona ir apstiprinājums, ka kulinārija Latvijā ir ļoti augstā līmenī un strauji augusi pēdējo gadu laikā. Ir liels prieks līdzdarboties šajā laikā,» saka raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» producente Elīna Doļģe. «Šis nav tikai stāsts par to, kurš ir labāks vai kuram ir garšīgāks ēdiens. Šis ir stāsts par apzināšanos, ka mēs zinām, kas mēs esam un ko ēdam. Un galvenais, ka lepojamies paši ar sevi!»
Īpašajā «Mūsdienu Latvijas garšas» sezonā piedalījās restorāna «Bibliotēka N°1» šefpavārs Māris Jansons, Raimonds Zommers no restorāna «Kaļķu vārti», Lauris Aleksejevs no «36. līnijas», Māris Astičs no «Le Dome», Tomass Godiņš no «Neiburga», Heinrihs Erhards no «He’s restaurant», Rihards Frīdenbergs-Kalniņš no «EcoCatering», kā arī Kārlis Visockis no restorāna «Melnie mūki» un apburošā Svetlana Riškova no «Elementa».
Skatieties «Mūsdienu Latvijas garšas» trešās sezonas finālu 8.oktobrī 22:00 kanālā TV3.