«Mūsdienu Latvijas garšas» fināls ir klāt! (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jau šovakar noslēgsies garšas ekspedīcijas «Mūsdienu Latvijas garša» trešā sezona, kad noskaidrosies, kurš ir labākais no labākajiem Latvijas pavāriem! Restorāna «Elements» šefpavāre Svetlana Riškova un restorāna «Kaļķu vārti» šefpavārs Raimonds Zommers ir vienīgie, kas ieguvuši maksimālo novērtējumu jeb 16 karotītes. Viņu lieliskais sniegums ļauj rādīt savas prasmes lielajā finālā, kas solās būt patiesi saspringts un aizraujošs.

Aizvadītā «Mūsdienu Latvijas garšas» sezona bija patiesi īpaša un neparasta, jo tajā startēja deviņi lieliski Latvijas šefpavāri, kas TV3 skatītājus iepazīstināja ar brīnišķīgiem mūsdienu Latvijas virtuves ēdieniem, kā arī atklāja sevi kā interesantas personības, kuras noteikti bija vērts iepazīt tuvāk. Diemžēl finālā vietas visiem nepietiek un tajā startēs tikai daži no viņiem - tie, kuri attiecīgajā brīdī labāk spēja pārliecināt žūriju ar savu ēdienu, apkalpošanu un šarmu. «Visi pavāri, kuri piedalījās raidījumā, gatavoja brīnišķīgus ēdienus, kurus ieteiktu nobaudīt ikvienam. Tomēr mēs neviens vēl neesam sasnieguši izcilību, uz kuru tiecos arī es. Kāds noteikti no mums visiem kādā posmā būs veiksmīgāks! Bet vai labāks? Diezin vai,» atzīst viens no finālistiem, restorāna «Kaļķu vārti» šefpavārs R.Zommers.

Uzdevumus gatavo ārvalstu šefpavāri

Līdzīgi kā iepriekšējās divās sezonās, arī šoreiz «Mūsdienu Latvijas garšas» finālā šefpavāri tiksies sev neierastā virtuvē, kurā ierobežotā laikā būs jāpagatavo mūsdienīgi latvisks ēdiens no produktiem, kas atradīsies Noslēpumainajā kastē. Pavārus un TV3 skatītājus gaida vēl viens pārbaudījums, kas pagaidām netiek atklāts. Fināla pārbaudījumus palīdzēs sagatavot vairāki ārvalstu šefpavāri, savukārt produktus finālam palīdzēja izvēlēties viens no perspektīvākajiem Krievijas šefpavāriem, Sanktpēterburgas restorāna «Pmi Bar» šefpavārs Ivans Berezuckis. Pašu galveno fināla uzdevumu Noslēpumaino kasti gatavoja «Mūsdienu Latvijas garšas» 1.sezonas uzvarētājs, restorāna «Ostas skati» šefpavārs Ingmars Ladigs.

Kuplāks žūrijas sastāvs

Viens no Igaunijas labākajiem šefpavāriem, pasaules labāko šefpavāru sacensību «Bocuse d’or Europe» finālists un restorāna «Tchaikovsky» šefpavārs Vladislavs Djatsuks papildinās žūrijas sastāvu īpašajā fināla reizē. Kopā ar viņu garšas lietpratēju pienākumus raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» finālā pildīs skatītāju iemīļotie žūrijas locekļi Ilze Jurkāne, Mareks Bērziņš un Zigmars Liepiņš. Žūrijas pārstāvis M.Bērziņš: «Fināls noteikti būs aizraujošs, jo Latvijas labāko šefpavāru līmenis ir ļoti augsts. Kā jau tas bija vērojams visas sezonas garumā, šādā līmenī visu izšķir nianses, jo šie pavāri faktiski ir juvelieri, kas vissīkākajai detaļai pievērš lielu vērību.»

Uzvarētājs iegūs ne tikai titulu «Garšas meistars» un iespēju savā restorānā lietot kvalitātes zīmi «Mūsdienu Latvijas garša», bet arī iespēju radīt savu īpašu alus šķirni «Aldara» atjaunotajā vēsturiskajā alus brūzī, un Vivus.lv dāvāto galveno balvu - iespēju apmeklēt pasaulē labāko šefpavāru sacensību «Bocuse d’or»! «Superšefu sezona ir apstiprinājums, ka kulinārija Latvijā ir ļoti augstā līmenī un strauji augusi pēdējo gadu laikā. Ir liels prieks līdzdarboties šajā laikā,» saka raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» producente Elīna Doļģe. «Šis nav tikai stāsts par to, kurš ir labāks vai kuram ir garšīgāks ēdiens. Šis ir stāsts par apzināšanos, ka mēs zinām, kas mēs esam un ko ēdam. Un galvenais, ka lepojamies paši ar sevi!»

Īpašajā «Mūsdienu Latvijas garšas» sezonā piedalījās restorāna «Bibliotēka N°1» šefpavārs Māris Jansons, Raimonds Zommers no restorāna «Kaļķu vārti», Lauris Aleksejevs no «36. līnijas», Māris Astičs no «Le Dome», Tomass Godiņš no «Neiburga», Heinrihs Erhards no «He’s restaurant», Rihards Frīdenbergs-Kalniņš no «EcoCatering», kā arī Kārlis Visockis no restorāna «Melnie mūki» un apburošā Svetlana Riškova no «Elementa».

Skatieties «Mūsdienu Latvijas garšas» trešās sezonas finālu 8.oktobrī 22:00 kanālā TV3.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu