Cīņu turpina Aizgaļu, Milleru-Balandīnu un Reiņu ģimene (74)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

«Dziedošo ģimeņu» atklāšanas reizē, 6.oktobrī, skatītāji varēja ieraudzīt desmit to ģimeņu sagatavotos priekšnesumus, kuras vasarā izturējušas atlases. Šogad mainīti arī šova noteikumi un nākamajā svētdienā par piecgades dziedātāju ģimenes titulu cīnīsies Aizgaļu, Milleru-Balandīnu un Reiņu ģimene.

Šovu atklāja «Dziedošo ģimeņu» vadītāji Jolanta Strikaite un Jānis Auzāns, sakot: «Mums ir liels gods un reizē arī liela atbildība, jo mums uzticēts noskaidrot piecgades skanīgāko Latvijas ģimeni. Zinām, ka tas nebūs viegli, bet jau tagad zinām, ka tās būs vēl nepieredzētas emocijas, ko piedzīvosim gan mēs, gan skatītāji.»

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šajā gadā šova noteikumi ir mainīti, jo tiks meklēta piecgades dziedošākā ģimene - tas nozīmē, ka savā starpā sacentīsies arī iepriekšējo gadu ģimenes. Starp desmit šīs sezonas dziedošajām ģimenēm tiks izvēlētas tikai trīs, kuras varēs turpināt piedalīties šovā un priecēs skatītājus arī 13.oktobrī. Tomēr noteikumi ir negrozāmi un nosaka, ka, sākot ar trešo raidījuma tikšanās reizi, kas gaidāma 20.oktobrī, raidījumu katru svētdienu būs jāatstāj vienai ģimenei.

To, kuras ģimenes tiks tālāk, izlems skatītāju un žūrijas balsojums.

Galvenā balva - 5000 eiro.

Pirmajā raidījumā ģimenes vērtēja aktrise Katrīne Pasternaka, mūziķis Artūrs Reiniks un kora vadītājs Normunds Zušs.

Mortukānu saime no Latgales

Kuplā ģimene, kuru pārstāvēja 14 dziedātāji, šovu atklāja ar dziesmu «Ganiņš». Ģimeni saista ticība uz Dievu un lielā mīlestība pret mūziku. Ģimene par savas dzimtas pilsētu uzskata Kārsavu, bet tagad izklīduši pa visu Latgales reģionu. Ģimene ir talantīga un dzied unisonā, spēlē vairākus mūzikas instrumentus, kā arī prot dejot. Žūrija ģimenes priekšnesumu nodēvēja par sirsnīgu un vienkāršu izpildījumu, piešķirot 28 punktus.

Tēbergu ģimene no Jūrmalas

Tēbergi saka, ka saule un jūra dod enerģiju katrai dienai. Ģimeni pārstāv mamma, kura esot ģimenes spēks, un viņas septiņi bērni. Visi bērni apgūst kāda mūzikas instrumenta spēli. Muzikāli un stipri - tā sevi dēvē ģimene!

Interesanti, ka visām meitām vārdi sākas ar burtu E,

vienīgi pastarīša vārds ir Rūdolfs. Tika izpildīta jautrā dziesmiņa «Bērni». Žūrija atraktīvo ģimeni novērtēja ar 27 punktiem.

Galiņu ģimene no Alsungas

Šī ģimene pārstāv suitu tradīcijas un dziedāšanas manieri, kura šovā ir pirmo reizi. Galiņi ir trīs raženi kurzemnieki, kuri ir varen atraktīvi, bet lielākā daļa laika paejot lauku darbos. Tuvība, atbalsts un draudzība - šīs ģimenes ceļazīmes. Izpildot dziesmu «Apkal manu kumeliņu», ģimene patīkami pārsteidza žūriju, kura piešķīra 28 punktus.

Aizgaļu ģimene no Cēsīm

Ģimeni pārstāv četri dalībnieki: dēls, meita un vecāki. Kā saka paši, tieši pateicoties mūzikai, ir radusies viņu stiprā ģimene. Šovā skanēja Raimonda Paula dziesma ar G. Rača vārdiem - «Laikam laika nav». Žūrija priekšnesumu atzina par tādu, kuram nevar piekasīties nemaz! Ģimene uzstājusies profesionāli, kas savaldzināja žūriju, tāpēc tā ģimeni novērtēja ar 31 punktu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Dubru ģimene no Babītes novada Piņķiem

Ģimenei šis šovs ir liels pārbaudījums, jo tā nekad kopā uz skatuves nav uzstājusies. Dubru ģimenes pluss ir tas, ka viņi visu laiku ir kopā un tas ļoti satuvinot.

Ģimene izpildīja pašu sacerētu dziesmu,

kuras mūzikas autore ir ģimenes māsa - Melānija. Dziesmas nosaukums - «Kā lai to dara». Žūriju aizrāva fakts, ka dziesma pašu sacerēta, taču arī sniegumu atzina par labu esam. Ģimene saņēma 31 punktu.

Ješkinu ģimene no Rencēniem

Ģimeni pārstāv trīs māsas, kuras mīl trakas ballītes un dievina alu. Māsas savu savienību dēvē par ļoti stipru un tuvu. Jautrības māsām gadoties ik uz soļa. Māsas vieno ne tikai mūzika, bet arī piedzīvojumi, un spilgtākais no tiem – ziemā uzvēlušas pie skolas durvīm milzu sniegavīru un reiz piesējušas jaunāko māsu mežā pie koka. Ģimene esot kopums bez neviena iztrūkstoša tēla - kad visa esot gana! Māsas dziedāja patriotisko dziesmu «Daugava». Žūrija māsas novērtēja ar 28 punktiem.

Madlinsku ģimene no Vecumniekiem

Ģimeni pārstāv divas māsas ar saviem bērniem. Ģimene savi asociē ar mežu un zaļo krāsu. Māsas sevi dēvē par neprognozējamām un dullām. Šī bija ģimenes pirmā publiskā uzstāšanās. Madlinsiki izpildīja dziesmu «Iedomājies». Žūrija novēlēja ģimenei saglabāt prieku un savas idejas, dāvājot ģimenei 27 punktus.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Milleru-Balandīnu ģimene no Rīgas

Ģimene ir apvienojušies - māsa, brālis, māsas vīrs un dēls. Katram pārstāvim ir atšķirīgs darbs un aizraušanās. Dažādība, darbība un kustība vieno šo ģimeni. Sena lībiešu kāzu dziesma, kas pārtapusi visiem zināmajā «Pūt vējiņi», bija Milleru-Balandīnu iepazīšanas dziesma šovā. Žūrijai ļoti patika ģimenes drosmīgais priekšnesums, to novērtēja ar visaugstāko vērtējumu - 33 punktiem.

Molleru ģimene no Alūksnes

Ziemeļvidzemes ģimeni pārstāv dvīnes, kuras jau iepriekš uzstājušās šovā «Dziedošie dvīņi». Tāpat ģimenes priekšnesumā piedalījās māsīca un mamma, kura esot ģimenes spēks. Ģimene bija izvēlējusies dziesmu «Grāmatzīme». Žūrija to novērtēja kā raganisku uzstāšanos ar nostrādātām detaļām. Ģimene saņēma 28 punktus.

Reiņu ģimene no Rēzeknes

Ģimenes kvartetu pārstāv divas māsas un divas māsīcas. Māsas dziedājušas arī Zaļajā korī, šovā «Koru kari». Meitenes uzskata, ka ģimenes spēks ir viņu jaunībā un atbalstā. Izskanēja latgaļu tautasdziesma - «Kur gaismiņa zila ausa». Žūrija atzinīgi novērtēja latgaliešu «asinis» un apvaldīto temperamentu, sniedzot meitenēm 31 punktu.

Otrajā raidījumā uzstāsies arī iepriekšējās sezonās iepazītas ģimenes – Uškānu, Eriņu, Baumaņu, Riču un Liepiņu.

Komentāri (74)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu