Operā Jura Karlsona baleta «Karlsons lido…» pasaules pirmizrāde (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Tone

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 5.oktobrī notiks Jura Karlsona baleta «Karlsons lido…» pasaules pirmizrāde, pavēstīja LNO preses birojs.

Jaunais LNO baleta iestudējums ļaus mazajiem skatītājiem izdzīvot visas slavenās Brālīša un Karlsona dēkas – pastaigu pa jumtiem, zagļu ķeršanu, pūcīgās auklītes Bokas jaunkundzes izjokošanu un smalkmaizīšu čiepšanu, dzimšanas dienas svinības ar veselām astoņām tortēm un tikai vienu svecīti... Dzīvespriecīgais, krāsainais uzvedums aizvedīs skatītājus uz pasauli, kur fantāzija saplūst ar īstenību – skursteņslauķi uz pilsētas jumtiem metas jautrā dejā, TV dīvas izkāpj no ekrāna un sarīko krāšņu rēviju, un pat konfektes sāk griezties apburošā valsī. Taču būtībā balets vēstīs par ilgām pēc īsta drauga – tātad tas būs stāsts par katru no mums, norādīja LNO.

Karlsona piedzīvojumus mūzikā ietērpis komponists Juris Karlsons. Jaunā baleta apakšvirsraksts vēsta, ka tā būs fantāzija bērniem un pieaugušajiem.

Horeogrāfiju izrādei veido Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš jau radījis vairākus publikas iemīļotus iestudējumus visai ģimenei. Mārtiņa Vilkārša krāsainā scenogrāfija aizvedīs skatītājus uz 70.gadu Stokholmu, bet Ilzes Vītoliņas veidotie tērpi būs kā grezna modes parāde.

Karlsona lomā iejutīsies Andris Pudāns un Aleksandrs Osadčijs, Brālītis būs Nataļja Lipska un Evelīna Godunova, Māte – Elza Leimane-Martinova un Viktorija Jansone, Tēvs – Raimonds Martinovs un Arturs Sokolovs, Beta – Laine Paiķe un Annija Kopštāle, Bose – Kristaps Lintiņš un Hermans Ševčenko, Bokas jaunkundze – Ints Roziņš un Arnis Līcītis, Fille – Antons Freimans un Aleksandrs Jurāns, Rulle – Māris Spriņģis un Aleksandrs Kaļivods. Pie diriģenta pults būs Mārtiņš Ozoliņš.

Pēc pirmizrādes 5.oktobrī tuvākās izrādes gaidāmas 6. un 20.oktobrī.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu