Lutināsim sevi!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Armēņu izcelsmes skaistumkopšanas speciāliste Narinē Nikogosjana (Narine Nikogosian) jau no bērnības, vērojot ģimenes sievietes, apguva vienkāršu patiesību: sevi ir jālutina. Seju, ķermeni, rokas... visu. Šai kopšanai noder teju vai viss, kas izaug dārzā, – tā bija otra atziņa. Citas viņas atziņas un padomi iekļauti nule kā «Apgādā Zvaigzne ABC» izdotajā grāmatā «Tavam skaistumam. Receptes mirdzošai ādai».

Pieaugot Narinē ieguva mediķes izglītību un no bērnības zināmajām skaistumkopšanas receptēm atklāja arī zinātnisku pamatojumu. Apvienojot senču gudrības un mūsdienu zinātnes atklājumus, Narinē Nikogosjana kļuva par ļoti pieprasītu kosmētiķi ASV. Viņas klientu vidū ir Džesika Alba un Karmena Elektra, Šarlīze Terona un pat Kīfers Sazerlends – un kurš gan vēl labāk par Holivudas zvaigznēm zina, ka par savu ķermeni ir jārūpējas katru dienu, turklāt apdomīgi!

Grāmatā «Tavam skaistumam. Receptes mirdzošai ādai» Narinē Nikogosjana dalās ar padomiem un ieteikumiem, ņemot vērā ādas tipu un pat zodiaka zīmes. Pārsteidzoši, bet lielākoties Narinē piedāvātās krēmu, losjonu, toniku un masku receptes ir ļoti vienkāršas un pagatavojamas no dabas veltēm: ķirbjiem, āboliem, kartupeļiem, burkāniem, plūmēm, pētersīļiem, gurķiem, ķiršiem, zemenēm un citiem augļiem un dārzeņiem, kas izaugušas tepat, mūsu zemē. Arī medus, piens, paniņas un minerālūdens ir šo dabisko skaistumkopšanas produktu sastāvdaļas. Tikai dažās receptēs minētas mazliet eksotiskākas izejvielas kā mandarīni, granātāboli, mandeļu piens – bet arī tie ir pieejami Latvijā.

Dabiskas izejvielas, svaigi produkti un vienkārša pagatavošana – izrādās, sevi lutināt iespējams pavisam lēti un vienkārši.

«Tavam skaistumam. Receptes mirdzošai ādai»
«Tavam skaistumam. Receptes mirdzošai ādai» Foto: publicitātes

Lūk, viena no Narinē receptēm, kas domāta sausai sejas ādai rudenī: Ķirbis sejas tīrīšanai:

Nomizo un sasmalcina ķirbja šķēli, vāra nelielā ūdens daudzumā uz ļoti mazas uguns, līdz ķirbis kļūst mīksts. Nokāš. Sablenderē ķirbi līdz viendabīgai masai un atdzesē.

Vakaros ar nelielu daudzumu šīs masas maigi notīra seju. Noskalo ar siltu ūdeni.

Sejas, roku un ķermeņa maskas, skrubji, toniki un pieniņi, krēmi – to visu iespējams pagatavot mājas apstākļos, bagātīgi un maigi kopjot ādu. Starojošs skaistums ar vienkāršiem līdzekļiem: lūk, sena armēņu burvestība, kas tagad pieejama mums visām!

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu