Tabakas fabrikas rekonstrukcijas konkursā uzvar projekts "Stacija"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušās Tabakas fabrikas rekonstrukcijas konkursā uzvarējis projekts "Stacija", kura autori balvā ieguvuši 2500 latus, šodien paziņoja kultūras ministres padomnieks un konkursa žūrijas priekšsēdētājs Jānis Dripe. Projekta autori ir Oļegs Ņikitins, Liene Kuplā, Fions Dobins, Nataļja Doždeva un Aleksejs Virjukovs.

Konkursā tika apbalvoti arī trīs otrās vietas ieguvēji, katram prēmijā piešķirot 1500 latu. Otro vietu ieguvuši projekti "Izdzīvošanas laboratorija", "Nemiernīca" un "Maikaparka fabrika".

Kā pastāstīja kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V), kopumā konkursā tika iesniegti 12 projekti un katrā no tiem bija labas, gudras un kreatīvas idejas, tomēr neviens no tiem nepiedāvāja ilgtspējīgu biznesa vīziju. Aiz katra no konkursa pieteikumiem ir radoša cilvēku grupa un šis kvartāls [Miera iela 58] var darboties tikai tad, ja ir atvērts, mainīgs un saistošs, sacīja Ēlerte.

Jau ziņots, ka Tabakas fabrikas telpās tika paziņoti ideju konkursa par kultūras un radošā kvartāla attīstību Rīgā, Miera ielā 58, rezultāti.

Rezultātu paziņošanas laikā izstādītas arī konkursā iesniegto darbu vizualizācijas, kurās attēlotas dalībnieku vīzijas par radošā kvartāla attīstību.

Kultūras ministrija vēlējās konkursā iegūt iespējami labāko radošā kvartāla saturisko redzējumu, arhitektoniski telpisko vīziju un apsaimniekošanas modeļa priekšlikumu. KM vēlas bijušajā Tabakas fabrikā Miera ielā 58 izveidot daudzfunkcionālu un inovatīvu kultūras un radošo industriju kvartālu. Tas būtu paredzēts kā dažādu kultūras un radošās industrijas pārstāvju mājvieta, radošās uzņēmējdarbības telpa, kultūras un radošās izglītības telpa, kā arī sabiedrībai kopumā atvērts un pieejams kultūras un radošuma kvartāls, tā pildot svarīgu sociālu un dzīves kvalitāti uzlabojošu funkciju. Kultūras un radošais kvartāls sekmētu ilgtspējīgu kultūras un radošo industriju attīstību un ekonomikas izaugsmi kopumā, norādīts konkursa nolikumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu