Jenny May divās nedēļās pagūst aizceļot līdz Zviedrijai un Vācijai (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jenny May privātais arhīvs

Dziedātāja Jenny May aizvadītajās divās nedēļās paguvusi paviesoties divās valstīs – Zviedrijā un Vācijā. Uz Stokholmu Zviedrijā dziedātāja devās ar «Tallink» kruīza kuģi, uz kura muzicēja īsti latviskās noskaņās, bet Vācijā viņa apmeklēja «Reeperbahn» festivālu, kur paviesojās gan konferencēs, gan nakts klubos.

«Braucienā uz Stokholmu mani un citus savus audzēkņus uzaicināja vokālais pedagogs Edgars Kramiņš, kurš uz kuģa rīkoja Baltu vienības dienas svinības. Ceļā no Rīgas uz Stokholmu un atpakaļ braucienā sniedzām koncertus. Šoreiz uzstājos sev neierastā ampluā, izpildot tautasdziesmas turpceļā, bet atpakaļceļā sev tik neierastās balādes,» stāsta dziedātāja.

Jūras ceļojumā Jenny May devās viena, bez meitiņas Sāras un dzīvesdrauga Gata Babra. Kad kuģis piestāja Stokholmā, Jenny May ar pārējiem mūziķiem devās apskatīt pilsētu. «Baudījām pilsētas arhitektūru. Pie Zviedrijas karaļa pils sagaidījām sardzes maiņu, kā arī ļāvāmies sievišķīgam vilinājumam, veikalu apmeklēšanai. Pielaikoju dažādus zviedru zīmolu darinājumus, taču šoreiz sev neko neiegādājos, vienīgi nopirku suvenīrus un dāvaniņas savai ģimenei,» viņa stāsta.

Atgriezusies no Stokholmas, Jenny May sāka kārtot ceļa somu braucienam uz Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošo «Reeperbahn» festivālu: «Pa dienu apmeklēju konferences, bet vakaros izklaidējāmies klubiņos, kur varēja baudīt dažādu grupu uzstāšanās no visas Eiropas. Starp citu, tur uzstājās arī mūsu pašu grupa «Instrumenti».»

Šajā braucienā bijis arī kāds kuriozs atgadījums. «Pilnīgi nejauši, vairāk gan nezināšanas dēļ, kopā ar menedžeri Aivu dzīvojām gandrīz pašā Sarkano lukturu ielā. Tas izvērtās par gana amizantu pasākumu. Pirmajā vakarā, kad ieradāmies, brīnījāmies, ka katrs otrais veikals tirgo intīmpreces, katrs otrais klubs ar piedauzīgu nosaukumu. Nesapratām: kur esam nonākušas!?

Protams, redzējām arī Hamburgas šarmanto pusi. Lai gan tikai uz pāris stundām izdevās izrauties uz vecpilsētu, kur pilsēta dvesa pilnīgi citu dvašu. Apskatījām iespaidīgo Hamburgas rātsnamu, skaisto ostu, Bītlu laukumu, bet vakaros apmeklējām labākos Hamburgas naktsklubus,» piedzīvoto atminas Jenny May.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu