Račs šokā, ka Godmanis attaisno filmu nelegālu lejupielādi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Mūziķis un mūzikas izdevējs Guntars Račs sašutis par ekspremjera un pašreizējā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Ivara Godmaņa (LPP/LC) attaisnojošo attieksmi pret filmu nelegālu lejuplādēšanu.

Savu sašutumu Račs paudis portālā "Doremi.lv" ievietotā publikācijā. Mūziķis novērojis, ka Godmanis trešdien Latvijas Televīzijas (LTV) spēlē "Es varu būt premjerministrs" atzinies, ka pats ir nelegāli lejuplādējis filmas, vienlaikus uzsverot, ka lietojis tās tikai privātām vajadzībām un līdz ar to tas nav bijis nekas krimināli sodāms. Klātesošie šo ekspremjera skaidrojumu uztvēruši piekrītoši, mājot ar galvām, smejoties un apstiprinot, ka dara tieši tāpat.

"No tā mēs varam secināt, ka zagtas mantas iegūšana un bezmaksas lietošana nav nekas krimināls. Kā būtu, ja es paņemtu cienījamā Godmaņa automašīnu un izmantotu to personīgām vajadzībām, un piedāvātu to bez maksas lietotot arī visiem citiem, kam rodas tāda personīga vajadzība? Vai es kādam būtu ko nodarījis pāri? Vai manas nesavtīgās darbības būtu kriminālas? Sekojot bijušā premjera loģikai, nē. Es taču to lietoju tikai savām personīgajām vajadzībām un tālāk nevienam nepārdevu," situācijas salīdzinājis Račs.

"Tas viss būtu komiski, ja vien to nesacītu kāda augsta, lai arī bijusī, valsts aumatpersona

un šā brīža Eiropas Parlamenta deputāts," piebildis mūziķis.

Mūzikas izdevniecības "MicRec" pārstāvis gan atzinis – tas, ka filmas tiek nelegāli lejuplādētas, "ir vispārzināms fakts". "Taču apgalvot, ka tas ir normāli, nozīmē šādas darbības atbalstīt un teikt, ka neievērot likumus un citu cilvēku tiesības par savu darbu saņemt atlīdzību, tas ir normāli," uzsvēris Račs.

"Varbūt arī "mazliet nemaksāt" nodokļus ir normāli? Varbūt "mazliet nozagt" no valsts ir OK? Varbūt tieši tāpēc mēs esam tur, kur mēs esam?" vaicājis mūziķis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu