Un tāpēc arī Latvijas televīzijās ir tik daudz ēst gatavošanas raidījumu! Vēl par tavējo runājot – neesmu nekāds kulinārijas eksperts, bet šķita, ka ēdiens tomēr ir par smalku, ņemot vērā, ka gatavo ēst kopā ar bērniem. Tas ir apzināts uzstādījums?
Nē, uzstādījuma nav. Mana pieredze ir tāda, ka esmu strādājis labākajos restorānos gan Latvijā, gan ārzemēs, esmu gatavojis lordiem, hercogiem, slavenībām. Esmu palīdzējis atvērt "Light House" restorānu, kur apkalpojām "Jauno vilni".
Visa dzīve un darbība man ir pagājusi tikai ar ekselenci. Tādēļ gatavot bērniem ir jauns izaicinājums.
Strādājot ar bērnudārziem, sadarbojos ar vienu no saviem šefpavāriem. Izrunājam, kā labāk darīt. Bet tajos raidījumos parādīsies arī burgeri. Vienkārši briežu gaļas burgeri ar karamelizētiem sarkanajiem sīpoliem...
Mjā... Taču nepārproti – raidījums šķiet veiksmīgs un tevi pat tajā var uztvert kā tādu Gardēdi. Multeņu personāžu, kurš iedod bērniem impulsu, ka var ēst arī citādāk, garšīgāk!
Paldies! Es arī centīšos to visu vēl novienkāršot, lai nebūtu runa par restorāna ēdienu, bet tādu, ko mājās tiešām var uztaisīt diezgan mierīgi.
Pēdējais jautājums, kas varētu interesēt daudzus un jo īpaši vecākus. Kad var dot bērnam rokās nazi, lai viņš griež produktus? Kaut kad taču tas ir jāiemācās.
Man ir divas atbildes. Viena atbilde ir – jebkurā vecumā, jo sagriežoties viņš sapratīs, ka tas ir ass un ka ar to ir jāuzmanās. Un otra atbilde ir – es nedotu nazi rokās nevienam, pat tev ne! Darbojoties šajā sfērā, esmu redzējis pietiekami daudz asiņainu un smagu traumu. Kad esi redzējis, ko var nodarīt nazis, noteikti nedosi to rokās bērnam. Ir, protams, izņēmumi, kad iedodu to maziņo nazīti, bet tad baigi pieskatu. Veltu 110 procentus uzmanības tam, lai bērns griež pareizi.
Uz šīs jaukās nots arī finišēsim!