Ainārs Šlesers dažreiz arī sievu izvizina ar savu spēkratu (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Uz Rīgā notiekošo jaunās «Mercedes-Benz» S-klases pirmizrādes svinību pasākumu miljonārs, ekspolitiķis Ainārs Šlesers (43) šoreiz pats sēdās pie stūres un no Jūrmalas atvizināja arī sieviņu Inesi. Šleseru ģimenes vecākiem katram ir sava automašīna un autovadītāja apliecību ieguvis arī vecākais dēls Edvards.

Ainārs Šlesers, kurš arī pats ikdienā stūrē Mersedesu, teic: «Mersedes ir mašīna numur viens. Tā vienmēr apsteidz pārējos konkurentus ar inovācijām. Tādēļ, ja parādās jauns modelis, vienmēr interesanti apskatīties, ko tas piedāvā. Šis modelis ir interesants ar to, ka Mersedes ir atteicies no «Maybach», no savas galvenās luksus klases automašīnas. Tagad šī mašīna skaitās augstākās klases automašīna, ko Mersedes piedāvā. Protams, izskats tā ir viena lieta, tas ir labs un jauks, bet Mersedesam vienmēr interesanti ir jauninājumi drošības aspektā – braukšana naktī, miglā, tas, ka mašīna bremzē, pat ja vadītājs neredz, kas tas par šķērsli. Vienmēr jauns modelis ir labāks par iepriekšējo.»

Ekspolitiķe Inese Šlesere (no kreisās) un SIA "Domenikss" valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska
Ekspolitiķe Inese Šlesere (no kreisās) un SIA "Domenikss" valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska Foto: Santa Sergejeva

Vaicājot, kādas ekspolitiķim ir attiecības ar automašīnu, vai viņš pats prot riepu nomainīt un citas tehniskas lietas paveikt, Šlesers atklāj: «Ja tā godīgi, tad pavisam vienkāršas lietas protu izdarīt. Kādreiz bija nepieciešams mācēt izjaukt mašīnu un to salikt, lai tu vispār varētu braukt. Žigulim varēja ritenis nokrist un vēl visādi brīnumi varēja notikt. Šodien viss ir vienkārši, ja Mersedesam ir kāda problēma, tad kompjūters to laicīgi uzrāda. Ja riepa tiek izdurta, tad ir divas veida riepas – vienas var uzpumpēt, bet otras, ievadot līmi, aizlīmējas. Principā tie, kas mēģina paši labot Mersedesu, labu galu nedabūs. Paceļot mašīnas priekšējo vāku, jāmāk ieliet ūdeni, lai notīrītu logus, bet viss pārējais jāuztic servisam.»

Uzņēmēja vecākajam dēlam Edvardam jau drīz būs 20 gadi un arī viņš pats ieguvis autovadītāja apliecību un stūrē automašīnu. «Nē, nē, es viņam neesmu mācījis braukt. Viņš pats gāja uz autoskolu un mācījās braukt. Lai mācītu braukt, ir jābūt profesionālim - instruktoram un šajā gadījumā nav svarīgas tēva un dēla attiecības.»

Inese priecājās par atkalredzēšanos ar draudzenēm
Inese priecājās par atkalredzēšanos ar draudzenēm Foto: Santa Sergejeva

Šleseru pāris - Inese un Ainārs noskatījās jaunajam Mersedesam par godu rīkoto koncertu, kurā muzicēja gan Vestards Šimkus, gan Elīna Šimkus un Ilze Rubiķe, kā arī Valsts Akadēmiskais koris «Latvija», ko diriģēja Māris Sirmais un Liepājas Simfoniskais orķestris. Kamēr Ainārs devās apskatīt jaunāko Mersedesu, Inese aprunājās ar draudzenēm, citu miljonāru dzīvesbiedrēm. Šleseri bija vieni no pirmajiem, kas pameta svinības. Kad Inese vēl sarunājās ar draudzenēm, Ainārs jau steidzināja: «Inesīt, braucam!»

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu