Skat, par kādu jaunu dāmu izaugusi «UgunsGrēka» Ieviņa! (99)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Skatītāju iemīļotā TV3 seriāla «UgunsGrēks» jaunajā sezonā galveno viesnīcas vadītājas lomu spēlē Ieva Timmermane jeb aktrise un režisore Inga Tropa. Tieši viņas vizuālais tēls visvairāk atbilda savulaik iepazītai mazai meitenei Ieviņai, kas šajā seriāla sezonā nu izaugusi par skaistu sievieti.

27 gadus vecā aktrise un režisore Inga Tropa pirmo reizi dzīvē izmēģina spēkus, filmējoties TV seriālā. Pabeigusi Latvijas Kultūras akadēmiju kā aktrise un režisore. Režisējusi jau vairākas lugas un kā aktrise spēlējusi uz Jaunā Rīgas teātra, Ģertrūdes ielas teātra un Dirty Deal Teatro skatuvēm.

Foto: TV3 publicitātes foto

Ķesteris iesaka, kā «nebesīties»

Pati aktrise pārsteigta, ka režisore Inta Gorodecka viņu izvēlējusies Ievas lomai. Ierodoties pirmo reizi uz Ievas lomas kastingu, aktrise atminas, ka, viņasprāt, tas nav bijis veiksmīgs. «Biju pamatīgi noskrējusies starp pirmizrādēm, neēdusi un nogurusi,» nosaka aktrise.

«Es filmējos pirmo reizi. Filmēšanās specifika ir pavisam citādāka nekā teātri spēlējot. Pat ja ir bijuši kaut kādi studentu kino projekti, kuros esmu filmējusies kā aktrise, tad filmēšanās seriālā ir pavisam citādāka. Tas ir daudz krāšņāk un pārspīlētāk. Tādēļ mēģinu nomierināties un visam tam ļauties. Kolēģis Ģirts Ķesteris man deva labu padomu: «Inga, ko tu tur besies! Seriāls ir ļoti spilgta dzīves esence. Līdz ar to varoņi un viņu uzvedība ir daudz sakāpinātāka nekā mērenajā ikdienā.» Tādēļ es mēģinu atrast šīs esences lietas katrā no mazajām seriāla epizodēm. Es vēl to tikai mācos!» atzīst Ievas lomas atveidotāja.

Foto: TV3 publicitātes foto

«UgunsGrēkā» aktrise atveido Ievu Timmermani, kas ir atgriezusies no Anglijas, kur daudzus gadus dzīvojusi vectēva Aivara Pētersona (atveido aktieris Uldis Dumpis) fermā. Ieviņa pa šo laiku ir kļuvusi par simpātisku jaunu sievieti, viņa ir aptuveni 20 gadus veca. «Pirms sāku spēlēt savu varoni, paskatījos seriāla iepriekšējo sezonu sērijas, lai saprastu, kāda tad Ieviņa bija. Ļoti foršs skuķis. Tagad Ieviņa, dzīvojot Anglijā ar savu opi Aivaru, ir izaugusi liela. Domāju, ka viņu ļoti ietekmējusi traģiskā mammas bojāeja, kas notika būtībā viņas acu priekšā. Tā kā mammas nav bijis, tādēļ, esot starp vīriešiem, viņa izaugusi vairāk kā pašpuika. Viņa kļuvusi tieša un ekspresīva. Domāju, ka to smalkumu viņa tikai vēl mācīsies. Viņas pieredze vēl ir gana maza. Kaut vai attiecību jomā Ieviņai vēl nav bijusi nekāda pieredze. Tas viss viņai ir jauns un kaut kādā ziņā nesaprotams, bet vecums ir normāls un vēlmes ir, jo hormoni trako, tādēļ tas viss to situāciju dara komplicētu. Viņa var ļoti ātri aizsvilties un būt dusmīga, staigāt kā ezis un atcirst, bet tai pat laikā viņa spēj būt mīļa, draudzīga un atvērta,» tā savu atveidoto varoni Ievu raksturo aktrise.

«UgunsGrēkā» jūtas pieņemta

Inga Tropa, ienākot no malas seriāla «UgunsGrēks» lielajā radošajā saimē, atzīst, ka šajā aktieru un tehniskā personāla komandā jūtas ļoti labi un droši. «Es izbaudu, ka varu būt kopā ar seriāla aktieriem. Vērot viņus, skatīties un mācīties. Galvenais, ka Uldis Dumpis un Ģirts Ķesteris visu dara tik vienkārši. Biju domājusi, ka arī viņi satraucas, jo arī viņiem nav sajūta, ka ir perfekti, bet no malas skatoties, šie aktieri atstāj iespaidu, ka viņiem viss notiek tik vienkārši,» teic Inga Tropa.

Foto: Sejas.lv

Interesanti, ka Ingas ģimenes mājā, kur viņa dzīvo ar četrgadīgo dēlēnu Mihelu un dzīvesbiedru, nav televizora, tādēļ iepriekšējās sezonās aktrise nav bijusi kaislīga «UgunsGrēka» fane. «Protams, es zināju, ka ir «UgunsGrēks», iepriekš gan biju skatījusies šo seriālu, kad tas vēl saucās «Neprāta cena». Jā, bet kādi tik notikumi pa šo laiku nav notikuši!» atzīst aktrise.

Gan krāsaini piedzīvojumi, gan depresija

Ikdienā Inga ir mamma savam dēliņam, veido režiju jaunām izrādēm un ir neatkarīgo teātru aktrise. Viņai ir svarīgs laiks ar sevi. Taču tagad, filmējoties seriālā, aktrise kļūs arvien atpazīstamāka. «Man vajag to savu pasauli apkārt, ka man neviens netraucē, kad man to negribas. Tagad noteikti būs kaut kāds diskomforts. Man būs jārēķinās, ka es nevarēšu vienkārši iet pa ielu un šķobīties un grozīties, kā es tajā brīdī gribu, jo kāds vēros un atpazīs. Tas uzliek kaut kādu atbildību, bet pagaidām ir sajūta, ka es ar to tikšu galā. Mums aktieriem ar to ir jārēķinās, ja gribam kaut ko sasniegt, tad līdz ar to nāk atpazīstamība un popularitāte,» teic Inga.

Foto: Sejas.lv

Viņa bērnību pavadījusi Lubānos klānos, bet jau deviņus gadus sevi dēvē par galvaspilsētas meiteni un nu vairs nespēj iedomāties, ka pati varētu dzīvot laukos. Aktrise atzīst, ka viņai piemīt arī dažādas vājības, reizēm uznāk arī depresija, kad liekas, ka neko vairs neprot un nekas nepadodas. Taču, kad pāriet depresīvie momenti, tad dzīve atkal ir krāsaina un interesanta.

Šobrīd paralēli seriālam «UgunsGrēks» Inga kā režisore strādā pie savas jaunākās izrādes, kas būs domāta bērniem. Lielākais palīgs izrādes tapšanā režisorei ir dēliņš Mihels. Izrāde tiek iestudēta Dirty Deal Teatro un pirmizrāde paredzēta 30. novembrī.

Komentāri (99)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu