Kots neuzskata, ka kritusies LTV saturiskā kvalitāte

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējo mēnešu laikā Latvijas televīziju (LTV) atstājuši vairāki augstas raudzes žurnālisti - sadarbība ar "Kas notiek Latvijā?" vadītāju Jāni Domburu vairs neturpinās; raidījuma "De facto" vadītāja Ilze Nagla turpmāk darbošoties sabiedrisko attiecību jomā; "Skats no malas" vadītājs Kārlis Streips atlaists par vārda "mauka" piedēvēšanu Aivara Lemberga zaļzemniekiem. Tie bija redzamākie LTV žurnālisti, kuri nebaidījās runāt pretī, kad LTV vadība centās uzspiest "savu" viedokli.

Visbeidzot ceturtdien atlūgumu iesniedzis arī LTV ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis.

Savukārt pats Kots vēl domā, ka LTV saturu šie notikumi neietekmē.

Kandidāti? Pagaidām nav neviena

Lai arī konkrēta kandidāta uz Latvijas televīziju (LTV) atstājušā ziņu dienesta vadītāja Mareka Gailīša vietu vēl nav, kanāla ģenerāldirektors Edgars Kots sola, ka personīgu tikšanos ar jaunā amata pretendentiem rīkos jau pirmdien.

Sarunā ar TVNET Kots norāda, ka par ziņu dienesta tālāko darbību šodien notikusi sapulce. Tajā nolemts no esošā kolektīva vidus izvirzīt trīs līdz piecus pārstāvjus, ar kuriem viņš personīgi tiksies jau pirmdien, kaut arī teiktais ("Kandidāti? Kandidāta pagaidām nav neviena") liecina, ka neviena konkrēta pretendenta uz amatu pagaidām nemaz nav.

Plašāku informāciju par jaunā ziņu dienesta vadītāja izvēles kārtību viņš sola sniegt nākamās nedēļas otrajā pusē. Jautāts, kādiem kritērijiem, pēc viņa domām, jāatbilst ziņu dienesta vadītajam, Kots nosauc divus – lielu pieredzi ziņu redakcijas darbā un politisko neitralitāti.

Neuzskata, ka kritusies LTV saturiskā kvalitāte

Atsevišķos interneta medijos izskanējušo neoficiālo informāciju, ka ceturtdienas pēcpusdienā pie viņa kabineta durvīm ieradies kāds iereibis televīzijas elektriķis ar motorzāģi, draudot izrēķināties ar LTV šefu, viņš dēvē par "pasaku" un teic, ka tiek gatavota pretenzija, lai atsauktu šīs ziņas.

Runājot par vairāku pazīstamu televīzijas darbinieku zaudēšanu tikai dažu mēnešu laikā, Kota balsī nav jūtams satraukums. Viņš mierīgi norāda, ka uz esošā budžeta bāzes tiks meklēts jauns autors, kurš varētu vadīt Dombura un Streipa tipa diskusiju raidījumus.

Naglas un Gailīša pāriešanu no žurnālistikas uz sabiedrisko attiecību jomu Kots skaidro ar vēlmi saņemt labāku atalgojumu. "Sarunās ar mani neviens no viņiem nav izteicis kādus citus iemeslus. Ko, viņi melo tagad? Es meloju? Jums ir aizdomas?" jautā LTV šefs, nepiekrītot tam, ka aizejot minētajiem žurnālistiem būtu kritusies kanāla saturiskā kvalitāte.

Kots: esmu paškritisks

Kots atzīst, ka savas darbības laikā ir pieļāvis kļūdas ("tā nav viena, tās ir vairākas"), kā piemēru nosaucot budžeta samazināšanu uz ziepju operas "UgunsGrēks" rēķina. "Atteicāmies no dažādām izklaidēm, kas ilgstošā periodā ir zaudējums. Pieļauju, ka tā ir kļūda, kura būtu jāanalizē."

"Esmu pietiekami paškritisks un nevaru teikt, ka mana personība ir ideāla. Lai uzrodas tie cilvēki, kas var pateikt, ka viņi ir ideāli. Es nekad par sevi tā nevarētu pateikt," atzīst Kots.

Uz jautājumu, vai būtu gatavs atstāt savu amatu un dot vietu kādam citam, ja parādītos kāds labāks LTV vadītāja pretendents, Kots atbild apstiprinoši: "Ja uzrodas uzņēmuma vadītājs, kurš var pierādīt to, ka viņš var labāk cīnīties par budžetu un veidot uzņēmuma labklājību un tie nav tādi populistiski saukļi, tad viennozīmīgi."

Jauno ziņu dienesta vadītāju var izvēlēties bez konkursa

Jauno Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāju plānots meklēt, izsludinot konkursu, tomēr LTV ģenerāldirektors Edgars Kots patur tiesības izvirzīt potenciālo kandidātu, ja viņš saskatīs izteiktas Ziņu dienesta vadītāja dotības, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja Kots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu