Kā Baltā nama vadības maiņu emocionāli pārdzīvo operas un baleta solisti? (25)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ažiotāža un kaislības ap Latvijas Nacionālo operu (LNO) nerimst arī pēc tam, kad no amata atbrīvots ilggadējais Baltā nama direktors Andrejs Žagars. Daudzi operas un baleta solisti lolo cerības, ka Žagars atgriezīsies savā amatā. TVNET noskaidroja, ko domā un jūt operas un baleta solisti šajā pārmaiņu laikā.

Operas nama spilgtākā debija, balerīna Ieva Rācene sarunā ar TVNET atklāj: «Ir neliela nedrošība šajā situācijā. Zeme vairs nav tik stingra zem kājām kā bija iepriekš. Cerēsim, ka viss būs labi un cerēsim uz pozitīvu iznākumu.»

Balerīna teic, ka izjūt pārmaiņas operas namā, bet ļoti cer, ka šīs pārmaiņas viņu pašu neskars. «Arī mani kolēģi jūtas ļoti neitrāli. Es praktiski par šo tēmu neko neesmu dzirdējusi no saviem kolēģiem. Par cik no mums mūžībā ir aizgājis Latvijas baleta premjers Aleksejs Avečkins, mums jau tā zeme ir sagrīļojusies zem kājām un līdz ar to šis notikums ir vēl viens mīnuss,» savu viedokli pauž Rācene.

Labākā Latvijas baleta soliste Sabīne Guravska par operas vadības maiņu teic: «Es laikam teikšu tā, ka vismaz mani kā baletdejotāju ta īpaši neskar, jo mums, baletdejotājiem, ir savs direktors Aivars Leimanis. Līdz ar to mēs šobrīd lielas izmaiņas nevaram izjust. Daudz nevēlos komentēt šo gadījumu, jo par to jau pagājušajā nedēļā ļoti daudz runāja un tas turpinās arī šajā nedēļā, taču tagad mums māksliniekiem ir jābauda svētki - «Latvijas gāzes» operas gada balva. Un man ir svētki, jo esmu saņēmusi balvu!»

Ieva Rācene
Ieva Rācene Foto: TVNET

Labākā operas soliste Liene Kinča atzīst, ka viņu ļoti sarūgtinājusi Andreja Žagara aiziešana no operas. «Es par to noteikti nepriecājos un šampanieti nedzeru. No vienas puses skatoties, pārmaiņas nekad nav sliktas, bet no otras puses, man ir grūti to visu salikt pa plauktiņiem, jo man Andreja ļoti pietrūks. Es ļoti novērtēju Andreja personību. Mēs neesam ne sirdsdraugi, ne labākie draugi, mēs vienmēr bijām darba devēja un darba ņēmēja attiecībās, bet es ļoti cienu Andreja darbu.»

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu