Bērni un Gardēdis TV šovā

Kaspars Zaviļeiskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no raidījuma

Latvijas telekanālu kulinārijas šovu vēstures grāmatai pievienojusies jauna vienība – TV3 raidījums "Uzmanību! Virtuvē bērni", kas, pateicoties uzstādījumam, visvairāk līdzinās vēl nesen LNT ēteru daiļojušajam "Čiks un gatavs". TV3 produkts nedaudz atpaliek, bet vienalga atzīstams par skatāmu.

Uzreiz jāizsaka kompliments par labas, jaunas TV sejas atrašanu – pavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš ir gana atraktīvs tipāžs, kurš lieliski varētu vadīt jebkādas ievirzes kulinārijas šovu un attiecīgi labi tiek galā arī ar bērnu iesaistīšanu ēst gatavošanā kameras priekšā.

Tā kā uzstādījums ir arī viesošanās pie sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem un ēst gatavošana viņu mājās kopā ar viņu bērniem, komunikācijas rezultāts nav tik veiksmīgs kā minētā "Čiks un gatavs" gadījumā, kur, kā zināms, pavārs Lauris Aleksejevs rosījās pa virtuvi kopā ar saviem bērniem Reini un Katrīnu, radot izteikti ģimenisku ēst gatavošanas sajūtu.

Šis ir kas cits – bērni tiek ieinteresēti ar svešinieku (turklāt ciemos ierodas ne jau tikai pavārs viens pats, bet arī, piemēram, operators) parādīšanos viņu mājas virtuvē. Tas arī nedaudz sasaista, un tieši tādēļ pavāram visupirms jābūt gana labam psihologam, lai svešus bērnus iesaistītu ēst gatavošanas atrakcijā. Frīdenbergam-Kalniņam tas izdodas, un šajā gadījumā aktrises Zanes Vaļickas (un uzņēmēja Gundara Pētersona) bērni Edvards un Ieva ātri vien tiek ievilkti jau viņiem labi zināmā žurkulēna Gardēža pasaulē. Vēl jo vairāk tādēļ, ka tiešām tiek gatavots restorāna cienīgs ēdiens, nevis, kā var noprast no vecāku nopratināšanas, mājās visvairāk iecienītie ikdienas makaroni.

Edvards gana izteiksmīgi arī atzīmē, ka šis jau ir tāds restorāna ēdiens... Tas savukārt liek ievilkt raidījumam nelielu mīnuszīmi, jo tiešām rodas jautājums – kam tad īsti šis ir domāts?

Bērnu raidījums tas ir tik daudz, cik diezgan sarežģītu ēdienu gatavojošajam pavāram bērni palīdz nomizot to, sasmalcināt šo... Reālām ģimenes pavarda turētājām (lai notiek – arī turētājiem) šīs receptes savukārt varētu derēt tikai kādiem īpašiem svētku gadījumiem, jo sastāvdaļu ir daudz un process prasa palielu iespringšanu. Var jau būt, ka maldos, bet šovs tomēr neatstāj īsti noderīga ģimenes kulinārijas šova iespaidu.

Taču vienalga ir skatāms, jo šeit apvienojas tā saucamais slavenību faktors, atraktivitāte, puslīdz veiksmīga bērnu iesaistīšana un, jā, arī siekalu dziedzeru kairināšana, kas kulinārijas šovos tomēr ir nu ļoti svarīgi.

Ja receptes tiktu izvēlētas nedaudz vienkāršākas un attiecīgi bērni varētu darboties virtuvē aktīvāk, kā arī vēl drosmīgāk tiktu pievienots uz mazo skatītāju auditoriju orientēts muzikālais fons, šī varētu kļūt par labu iksestdienas rīta brokastu TV ballīti visai ģimenei, jo Gardēdis, kā jau minēju, ir izvēlēts labs. Ceru, ka Frīdenbergs-Kalniņš neapvainosies par tik vieglprātīgu šādas iesaukas piešķiršanu viņam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu