TV3 jauns raidījums "Uzmanību! Virtuvē bērni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / TV3

No 24.septembra ik sestdienas rītu TV3 piedāvās jaunu raidījumu "Uzmanību! Virtuvē bērni", ko vadīs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, informē TFV3 pārstāve Marta Zandersone.

Gandrīz katrs bērnībā ir mēģinājis virtuvē radīt kādu gastronomisku brīnumu - vai nu paša priekam, vai vecākiem par godu. Jaunais TV3 raidījums "Uzmanību! Virtuvē bērni" piedāvās mazajiem un lielajiem gardēžiem interesantas idejas un ierosmes, kā padarīt maltīti veselīgu un apveltītu ar izsmalcinātu garšu.

Katrā raidījumā "Uzmanību! Virtuvē bērni" tā vadītājs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš dosies viesos pie kādas Latvijā plašākai sabiedrībai zināmas ģimenes, lai palīdzētu bērniem sagatavot saviem vecākiem pārsteigumu. Kamēr R.Frīdenbergs-Kalniņš ar bērniem rosīsies virtuvē, vecāki tiks aizsūtīti prom no mājām. Lai pārsteigumam rodas vieta!

Vērtīgie padomi

Pirms nodošanās piedzīvojumiem un eksperimentiem virtuvē tiks noskaidrots, kādas ir ģimenes ēšanas tradīcijas, kas vislabāk garšo bērniem un kam priekšroku dod vecāki. Kad vecāki būs devušies prom, pavārs kopā ar bērniem izlems, kādu ēdienu gatavot, lai iepriecinātu vecākus.

Foto: Publicitātes foto / TV3

Raidījuma vadītājs ne tikai palīdzēs, bet arī pamācīs un ieteiks, kā tradicionālus ēdienus padarīt garšā bagātākus, ieteiks netradicionālus risinājumus, kas ēdienam piešķir īpašu un izsmalcinātu garšas izteiksmi. Tāpat būs ieteikumi, kā ēdienu pagatavot, lai tas būtu veselīgs, un parādīs, kā noformēt galdu un pasniegt paša gatavotu ēdienu.

Pārsteigumus rūpējot

Lai cik aktīvi un zinoši virtuvē rosīsies raidījuma vadītājs, galvenās darbojošās personas būs bērni un pavārs tikai piepalīdzēs, lai darbošanās būtu jautrs un patīkamu pārsteigumu pilns piedzīvojums ikvienam. Kad virtuves varoņdarbi tiks paveikti, mājās tiks sagaidīti vecāki, kuri sēdīsies pie bērnu klātā galda un baudīs pagatavoto ēdienu. Pirmajā raidījumā "Uzmanību! Virtuvē bērni" viesošanās būs Zanes Vaļickas mājā, kurā tiks gatavots kopā ar Edvardu (11 gadi) un Ievu (6 gadi).

Iepazīsimies, Rihards Frīdenbergs-Kalniņš!

Jau no bērnības Riharda aizraušanās ir mūzika un ēdiena gatavošana. Viņam jau toreiz patika pašam dodoties uz veikalu iepirkties, lai pēc tam ar prieku gatavotu. Laika gaitā nekas nav mainījies! R.Frīdenbergs-Kalniņš ir ļoti vērīgs, viss viņa dzīvē balstās uz sajūtām, ēdiens tiek gatavots ar īpašu maigumu un mīlestību.

Vēlme kļūt par pavāru Rihardu 18 gadu vecumā aizveda uz Londonu, kur viņš pusotru gadu strādājis viesnīcas restorānā, kas apkalpoja 150 cilvēkus. No pavāra palīga viņš izauga par šefpavāra vietnieku. Vēlāk, meklējot sevi un savu vietu dzīvē,

devies meklējumos, nonākot pavāru komandā, kura izaugusi slavenajā Londonas Savoy viesnīcā.

Jaunajā darba vietā Rihards kļuva par profesionāli – iemācījās nejust ne sāpes, ne bailes, un lieliski apguva noteiktu lietu kārtību jeb absolūtu disciplīnu. Kalniņš papildinājis pieredzi, strādājot augstas klases restorānos Itālijā, Austrijā, Lielbritānijā un Latvijā, kā arī daudz ceļojis, novērtējot dažādu kultūru ēdienus.

Rihards piekritis vadīt jauno raidījumu "Uzmanību! Virtuvē bērni", jo tajā rosīsies kopā ar bērniem. Viņš cer šādā veidā izglītot bērnus un viņu vecākus par ēdienu un skaidrot, cik tas ir svarīgs cilvēka dzīvē. Jaunā raidījuma vadītājs atzīst: "Ir svarīgi zināt, ko ēd. Es zinu, no kurienes nāk produkti, un zinu, kā pareizi tos pagatavot. Mans mērķis ir pārsteigt un iepriecināt cilvēkus, dot mīlestību ar ēdiena starpniecību. Caur bērniem to ir vienkāršāk izdarīt, jo bērnu prāts ir tīrāks un atvērtāks. Tādā veidā informācija nonāks arī līdz vecākiem."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu