Džeza klubs «Hamlets» atklās 17. sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 16. septembrī, plkst. 19 vecākais un šobrīd vienīgais džeza klubs Rīgā «Hamlets» (Jāņa sētā 5, otrajā stāvā) atklāj 17. sezonu, ko savulaik aizsācis nu jau mūžībā aizgājušais saksofonists Raimonds Raubiško. Tas nozīmē, ka jau no 16. septembra džezs «Hamletā» skanēs katru pirmdienu, informē kluba pārstāve Elita Freiberga.

Vecrīgas sirdī esošā teātra un mūzikas kluba pirmsākumi meklējami tālajā 1995.gadā, kad to atvēra Latvijas Aktieru asociācijas valdes loceklis Rolands Zagorskis kopā ar saviem domubiedriem.

Pasākuma nosaukums ir «Something to celebrate...» jeb «Kaut kas, ko svinēt...».

Programmā: plkst. 19 uzstāsies pavisam jaunizveidota džeza grupa «Ms5» (Andris Grunte - kontrabass, Jānis Pitens - bungas, Āris Ozols - ģitāra, Aigars Paulis - taustiņi un MsElita - vokāls). Kaut arī grupa ir pavisam svaiga un savu pirmo sniegumu piedāvā tieši «Hamleta» sezonas atklāšanā, grupā ir ļoti pieredzējuši mūziķi. Mūziķi atskaņos gan jau zināmus džeza standartus, gan mūsu pašu 1960. un 50. gadu dziesmas, gan oriģinālskaņdarbus.

Plkst. 20 uzstāsies Oskara Račevska trio (Oskars Račevskis - klavieres, Jānis Jaunalksnis - bungas un Toms Lipskis - kontrabass). Oskars Račevskis - kordiriģenta Edgara Račevska mazdēls, kurš, pabeidzis Hāgas Mūzikas akadēmiju, ir atgriezies Latvijā un pasniedz Jāzepa Mediņa Latvijas Mūzikas akadēmijā. Jānis Jaunalksnis mācās JMLMA un spēlē tādās pazīstamās grupās kā «Bites Blues Band» un «Very Cool People». Toms arī ir mācījies JMLMA un šobrīd pasniedz Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolā.

Plkst. 21 sākas jam session un visi mūziķi ir laipni gaidīti uzspēlēt.

Ieeja par ziedojumiem - 3 Ls, studentiem - 1 Ls. Galdiņu rezervācija - 29487778.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu