TV3 šova skatītāji un žūrija lemj vienbalsīgi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā TV3 šovā "Mūsu zelta dziesma" tika noskaidrotas trīs nākamās pusfinālistes. Skatītāju un žūrijas balsojums bija identisks - trijniekā iekļuva "Mēmā dziesma", "Lilioma dziesma" un "Mēs pārtiekam viens no otra".

Sākotnēji tika ziņots, ka šīs svētdienas šovā skanēs joku dziesmas, taču raidījuma sākumā šova vadītājs Andris Freidenfelds precizēja, ka drīzāk tās varētu dēvēt par nepiepildīto un arī piepildīto sapņu un cerību dziesmām.

Šova trešajā raidījumā skatītāji un žūrijas balsojumā 1.vieta tika piešķirta Kārļa Būmeistara jeb Kažas dziedātajai Raimonda Paula "Mēmajai dziesmai", otrā vieta - neparastā kvarteta (brāļa un māsas Mika un Paula Dukuru, Valtera Frīdenberga un Diānas Pīrāgs) izpildītajai Imanta Kalniņa "Lilioma dziesmai", bet trešajā vietā iekļuva savulaik grupas "Pērkons" un Naura Puntuļa skandētā "Mēs pārtiekam viens no otra", ko šovā dziedāja Elīna Seile duetā ar Latvijas Nacionālās operas solistu Jāni Apeini.

Elīnas Seiles un Jāņa Apeiņa dziedātā "Mēs pārtiekam viens no otra" ierindojās 3.vietā FOTO: TVNET"Šī ir viena no tām dziesmām, kuru dziedot, tajā vajag ielikt dvēseli.Imanta Kalniņa "Lilioma dziesma", ko izpildīja Paula Dukure, Diāna Pīrāgs, Miks Dukurs un Valters Frīdenbergs - 3.vietā
Elīnas Seiles un Jāņa Apeiņa dziedātā "Mēs pārtiekam viens no otra" ierindojās 3.vietā FOTO: TVNET"Šī ir viena no tām dziesmām, kuru dziedot, tajā vajag ielikt dvēseli.Imanta Kalniņa "Lilioma dziesma", ko izpildīja Paula Dukure, Diāna Pīrāgs, Miks Dukurs un Valters Frīdenbergs - 3.vietā Foto: TVNET
LNO solists Nauris Puntulis atklāja, ka "Mēs pārtiekam viens no otra" esot viņa "Zelta dziesma"
LNO solists Nauris Puntulis atklāja, ka "Mēs pārtiekam viens no otra" esot viņa "Zelta dziesma" Foto: TVNET

Svētdienas vakarā Emīls Balceris dziedāja "Dzeltenās kurpes" no grupas "REMIX" repertuāra, Nikolajs Puzikovs - grupas "Bet Bet" savulaik skandēto "Kāpēc man nav sarkans mersedess", savukārt Raimonda Paula dziesmu "Lācītis", ko savulaik ļoti populāru padarīja tieši aktiera Edgara Liepiņa dziedājums, salsimušā Ivo Fomina vietā izpildīja Artis Dvarionas. Dziesma "Es neesmu Džeina Fonda" tika uzticēta Dacei Upītei, "Dzeltenie aizkari" no kādreiz populārās grupas "Dālderi" repertuāra - Valteram Frīdenbergam, "Somu pirts" - grupas "Kolts" dalībniekam Atim Ieviņam, bet dziesma "Nāc dejot" no grupas "Linga" repertuāra - Samantai Tīnai.

Versijas par joku dziesmām jauno dziedātāju izpildījumā vērtēja Guntars Račs, mūziķi Boriss Rezņiks un Edvīns Zariņš, dziedātāji Ojārs Grīnbergs, Viktors Lapčenoks, daudzu populāru latviešu dziesmu videoklipu autors Jānis Rušenieks un LNO solists Nauris Puntulis. Protams, "Mūsu zelta dziesmas" studijā būs arī pastāvīgie žūrijas pārstāvji - muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, tērpu māksliniece Elita Patmalniece un kordiriģents Ints Teterovskis.

Kā jau ierasts, žūrija un pieaicinātie eksperti neskopojās ar kolorītiem izteicieniem, izsakot vērtējumu par dzirdētajiem priekšnesumiem. Piemēram, pēc dziesmas "Mēs pārtiekam viens no otra" Daiga Mazvērsīte atminējās, ka tolaik, kad tapa šī dziesma, daudzus produktus varēja iegādāties tikai par taloniem, savukārt modes māksliniece Elita Patmalniece atzinās, ka viņai jaunībā šī dziesma šķitusi ļoti maģiska un ka viņa bijusi īstena grupas "Pērkons" fane.

"Tā noteikti ir mana zelta dziesma," šova starpbrīdī atklāja Nauris Puntulis, atgādinot, ka viņam pašam šī dziesma ir īpaša, turklāt 1989.gada "Mikrofona" aptaujā tā ieguvusi pirmo vietu. "Tolaik tā bija vienīgā aptauja. Ja tajā šī dziesma varēja uzvarēt, tam bija milzīgs svars," atzina dziedātājs.

Dacei Upītei, kura dziedājā "Es neesmu Džeina Fonda", tika aizrādīts, ka nevajagot būt tik dramatiskai, jo, kā atgādināja Daiga Mazvērsīte, Džeina Fonda bijusi aerobikas pamatlicēja, bet Ints Teterovskis smaidot piebilda, ka ir fantastiski dzīvot laukos, un nav jāpārdzīvo tas, ka neatrodies Francijā kopā ar Alēnu Delonu.

Savukārt pēc dziesmas "Lācītis" izpildīšanas Artis Dvarionas atzinās, ka, viņaprāt, šai dziesmai piestāvētu šovs Elisa Kūpera stilā ar lācīša secēšanu, taču viņš pirms uzstāšanās tomēr pārdomājis un no tā atteicies.

Taču visskarbāko kritiku, šķiet, saņēma Samanta Tīna par dziesmas "Nāc dejot" interpretāciju - pēc šī priekšnesuma Jānis Rušenieks bilda, ka vajadzētu kārtīgi iemācīties tekstu un dziedāt visu. "Gaidīju visu, bet nesagaidīju. Katrā ziņā, to dzirdot, man skudriņas neskrēja pār kauliem."

Raidījuma nobeigumā noskaidrojās, ka eksperti 10.vietā ierindojuši "Nāc dejot", 9.vietā - "Kāpēc man nav sarkans mersedess", 8.vietā - "Es neesmu Džeina Fonda", 7.vietā - "Dzeltenās kurpes", 6.vietā - "Lācītis", 5.vietā - "Dzeltenie aizkari", 4.vietā - "Somu pirts".

Skatītāju balsojums bija visai līdzīgs: 10.vietā - "Nāc dejot", 9.vietā - "Dzeltenie aizkari", 8.vietā - "Lācītis", 7.vietā - "Es neesmu Džeina Fonda", 6.vietā - "Dzeltenās kurpes", 5.vietā - "Somu pirts", 4.vietā - "Kāpēc man nav sarkans mersedess".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu